Benitez sklamaný z výkonu Liverpoolu

SITA|14. aug 2008 o 12:11

LIVERPOOL 14. augusta (SITA, AFP) - V stredajších prvých stretnutiach 3. predkola futbalovej Ligy majstrov 2008/09 sa zrodilo viacero prekvapujúcich výsledkov. Jeden z najväčších favoritov celej súťaže, ...

LIVERPOOL 14. augusta (SITA, AFP) - V stredajších prvých stretnutiach 3. predkola futbalovej Ligy majstrov 2008/09 sa zrodilo viacero prekvapujúcich výsledkov. Jeden z najväčších favoritov celej súťaže, anglický veľkoklub FC Liverpool, uhral na pôde belgického Standardu Liége len bezgólovú remízu.

V drese “The Reds” sa nepredstavil slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel, ktorý sa len nedávno zotavil z ľahšieho svalového zranenia. Úradujúci belgický ligový šampión mal v prvom polčase dokonca veľkú šancu ujať sa vedenia, Dante však nariadený pokutový kop nepremenil. Mužstvo z mesta The Beatles viackrát podržal gólman Pepe Reina, ktorého po zápase vyhlásili za hviezdu duelu.

"Nie sme prekvapení výborným výkonom Liége, mali sme ich naštudovaných dostatočne na to, aby sme si boli vedomí, že to je dobrý a agresívny tím. Skutočným sklamaním pre mňa bola naša hra, jediným pozitívom je, že sme neinkasovali gól. Ak chceme postúpiť do skupinovej fázy Ligy majstrov, musíme v odvete na domácom trávniku podať oveľa lepší výkon," povedal populárny "Rafa" a dodal:

"V prípravných stretnutiach sme hrali dobre, v dnešnom zápase však akoby hral celkom iný Liverpool. Nechcel som na hraciu plochu poslať Stevena Gerrarda, pretože lekári mi povedali, že ešte nie je zdravotne úplne v poriadku." Španielsky kormidelník vyzdvihol i jednotku Liverpoolu medzi žrďami a svojho krajana - Reinu. "Bolo to oveľa náročnejšie stretnutie, než sme pôvodne očakávali. Jose Reina sa po zásluhe stal mužom zápasu, vieme, že sa na neho vždy môžeme spoľahnúť," zhrnul Benitez. "Liverpool nás zrejme podcenil. Predvedenou hrou sme ich zrejme prebudili a v odvete to pre nás bude veľmi náročné. Naša šanca na postup stále žije, uvedomujem si však, že by sme museli streliť gól. Chcel by som však pochváliť celý tím, počas celého zápasu Liverpool tlačili. Vypracovali sme si sľubné šance a dokonca mám pocit, že v jednom prípade lopta prekročila bránkovú čiaru, rozhodcovia však vtedy zrejme spali," povedal tréner Liége László Bölöni.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Benitez sklamaný z výkonu Liverpoolu