Benitez: C. Ronaldo je skvelý, ale nie najlepší

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo (Autor: TASR/AP)
TASR|11. aug 2009 o 15:01

Cristiano Ronaldo nie je najlepším futbalistom súčasnosti, vyhlásil podľa Goal.com tréner Liverpool FC.

LIVERPOOL. Cristiano Ronaldo nie je najlepším futbalistom súčasnosti, vyhlásil podľa Goal.com tréner FC Liverpool. Patrí však podľa neho medzi absolútnu špičku, do ktorej zaradil aj dvoch svojich zverencov.

"Je to skvelý hráč, ale nepovedal by som, že je najlepší na svete," povedal Benitez, keď sa ho novinár z AS opýtal na portugalského krídelníka. Namiesto toho vymenoval niekoľko hráčov, ktorí patria medzi najlepších. Okrem Ronalda je medzi nimi Kaka, Lionel Messi, Wayne Rooney a dvaja Benitezovi zverenci Steven Gerrard a Fernando Torres. "Gerrard je nebezpečnejší, keď hrá za Torresom, ktorý je zas lepší, ak má za sebou Gerrarda," povedal.

Práve toto duo by mohlo byť rozhodujúcim prvkom na ukončenie dlhoročného čakania tradičného klubu na majstrovský titul. Gerrarda a Torresa Benitez prirovnal k liverpoolským dvojiciam minulosti ako John Toshack, Kevin Keegan, či Kenny Dalglish, Ian Rush. "Sila mužstva podľa mňa vždy bude v tímovej hre, ale platí aj to, že niekedy zápasy vyhrávajú jednotliví hráči a že skvelí hráči vedia vyhrať dôležité zápasy."

Nachádzate sa tu:
Domov