Bencicová nastúpi na OH aj vo štvorhre. Bude hrať s Hingisovou

Belinda Bencicová je talentom nielen švajčiarskeho, ale celého svetového tenisu.
Belinda Bencicová je talentom nielen švajčiarskeho, ale celého svetového tenisu. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. dec 2015 o 13:40

V zmiešanej štvorhre si zahrá s Rogerom Federerom. V ženskom debli nastúpi Martina Hingisová po boku talentovanej krajanky Belindy Bencicovej.

DUBAJ. Švajčiarska tenistka Belinda Bencicová bude vo štvorhre na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro hrať s Martinou Hingisovou. Potvrdila to pre web Sport360 počas štvrtého z piatich turnajov medzisezónnej súťaže IPTL v Dubaji v SAE. Bencicovú kedysi herne formovala Hingisovej mama Melanie Molitorová.

Tento rok počas turnaja v Miami si Bencicová s Hingisovou zatrénovala.

Osemnásťročná 14. hráčka svetového rebríčka WTA vo dvojhre zároveň skonštatovala, že nevie, či sa pod piatimi kruhmi predstaví aj v miešanej štvorhre so Stanom Wawrinkom. Tvorili by druhý pár krajiny po nedávno oznámenej hviezdnej dvojici Hingisová - Roger Federer.

"Veľa ľudí sa ma na to pýta, rozhodnutie však nie je na mne. Prvotný verdikt bol záležitosťou Martiny a Rogera a ja som šťastná, že to s nimi dopadlo takto. Som pripravená hrať v Riu singla a budem štartovať aj v debli s Martinou. Rozhodnutie o mixe ešte nepadlo. Je to v rukách Stana a kompetentných osôb. Zatiaľ som o tom s nikým nehovorila," skonštatovala Bencicová.

wawrinka_res.jpg

Šepká sa, že by Bencicová mohla na OH nastúpiť aj po boku Stana Wawrinku. FOTO - SITA/AP.

Ak by Bencicová spojila svoje sily s Wawrinkom, znamenalo by to, že vo štvorhre žien ani v mixe nedostane príležitosť Timea Bacsinszká, 12. v renkingu.

Kapitán švajčiarskej daviscupovej reprezentácie Severin Lüthi nedávno podľa portálu Blick vyhlásil, že pri koncipovaní sa budú snažiť, aby si každý z členov výpravy zahral aspoň jednu štvorhru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Bencicová nastúpi na OH aj vo štvorhre. Bude hrať s Hingisovou