Vémolov kolega z Londýna sa dočkal. Bellator potvrdil dôležitú zmenu

Bojovník Bellatoru Michael "Venom" Page.
Bojovník Bellatoru Michael "Venom" Page. (Zdroj: MMA Fighting, Autor: Esther Lin)
SvetMMA|9. okt 2021 o 17:30

Po zmene volala aj veľká hviezda.

BRATISLAVA. Organizácia Bellator MMA zavedie od roka 2022 novinku, ktorá sa týka hlavných zápasov jednotlivých podujatí.

Hlavné zápasy večera budú mať päť kôl bez ohľadu na to, či pôjde o titulový súboj. Doteraz mali netitulové hlavné zápasy len tri kolá.

Zmenu ohlásil prezident Bellatoru Scott Coker v relácii The MMA Hour. Informáciu následne potvrdil tlačový odbor organizácie.

Zmenu chcela jedna z hviezd

Zápasy podľa profesionálnych pravidiel MMA sú vypísané na tri päťminútové kolá. Titulové duely či hlavné zápasy večera zvyčajne ponúknu ešte dve päťminútovky navyše. Tzv. kolá šampiónov.

Niektoré ligy však stále preferujú 3-kolový systém aj v prípade hlavných zápasov.

Toto pravidlo nedávno pripravilo divákov o zaujímavé pokračovanie kľúčového súboja veltrových váh. Michael "Venom" Page na turnaji Bellator 267 bojoval s Douglasom Limom.

Brit Page chcel súperovi oplatiť prehru spred dvoch rokov a napokon sa mu to podarilo, hoci len veľmi tesne. Na jeho stranu sa po troch vyrovnaných kolách postavili dvaja z troch bodových rozhodcov.

Po výhre neskrýval spokojnosť, no zároveň naznačil, že mu nestačí remízové skóre. Namiesto titulového zápasu si vypýtal trilógiu s Limom.

Ďalej apeloval na promotérov, aby nabudúce spravili dôležitú zmenu. „Urobme to na päť kôl. Prečo nie? Dajte nám viac času.

Ak by to po troch kolách znova vyzeralo rovnako, budem mať ďalšie dve kolá na to, aby som našiel kľúč a ukončil ho,“ povedal Page na pozápasovej tlačovej konferencii.

Tímovému kolegovi Karlos Vémolu z London Shootfighters vyšli v ústrety. Všetky hlavné zápasy budú mať v Bellatore od 1. januára 2022 päť kôl.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vémolov kolega z Londýna sa dočkal. Bellator potvrdil dôležitú zmenu