Američan ťahá Skaličanov za vysnívaným finále. Dosiahol zápis, ktorý na Slovensku nemá obdobu

Riley Moore v drese Outmen Skalica.
Riley Moore v drese Outmen Skalica. (Autor: Beáta Tokošová)
Ján Jabrocký|18. jún 2024 o 13:35

Rodák z Kalifornie zaujal už pri debute v slovenskej extralige, teraz ešte vylepšil svoje čísla.

SKALICA. Američan Riley Moore v službách bejzbalového klubu Outmen Skalica predviedol ďalší výborný výkon na kopci. V zápase proti „béčku“ bratislavské Apolla totiž zaznamenal neuveriteľných 21 strikeoutov. 

Rodák z Kalifornie pritom len pred niekoľkými týždňami vstúpil do slovenskej ligy podobným výkonom, keď zaznamenal 20 strikeoutov proti rezervnému tímu Trnavy. Vtedy na nich ale potreboval odhádzať plných 9 zmien.

Tentokrát Skaličania s Apollom odohrali o jednu zmenu menej a Riley Moore tak z 24 outov zaznamenal 21 strikeoutom. Podaril sa mu tak zápis, ktorý si slovenská najvyššia súťaž nepamätá. 

„Môj syn, ktorý je catcherom, mi pred zápasom povedal, že Apollo nemá šancu. V stredu si totiž s Rileym hodil bullpen a podľa jeho slov hádzal fantasticky. A Riley predviedol neskutočný výkon. Ani ja som takéto číslo nečakal, ale vyšlo to. Úžasný výkon,“ chválil svojho zverenca manažér Skalice Radovan Nespala.  

Riley Moore v drese Outmen Skalica.
Riley Moore v drese Outmen Skalica. (Autor: Beáta Tokošová)

Outmeni tak sú tesne pred koncom základnej časti na druhom mieste, o ktoré už s najväčšou pravdepodobnosťou neprídu.

Pred zápasmi v TOP 4 majú jeden hlavný cieľ. Prelomiť dlhé roky opakujúce sa finále Apolla Bratislava proti Angels Trnava a dostať sa do boja o majstrovský titul.  

„My sa chceme dostať do finále. Makáme na tréningoch trikrát-štyrikrát do týždňa. Príchod Rileyho a Jaksona Platenna zmobilizoval celý tím. My sme strašne radi, že sú u nás. Na začiatku sezóny sme si povedali, že sa posunieme o jednu úroveň vyššie. Lepšiu disciplínu, chodenie na tréningy, spevnenie kolektívu,“ odhalil ambície mužstva Nespala.

Skalický tím sa už druhým rokom pyšní taktiež novým ihriskom v Kátove, ktoré si hráči a priatelia klubu postavili, dá sa povedať, vlastnými rukami.

Práve toto ihrisko bolo svedkom historického výkonu Rileyho Moora. V Skalici veria, že sa na ňom dočkajú aj ešte väčších úspechov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Američan ťahá Skaličanov za vysnívaným finále. Dosiahol zápis, ktorý na Slovensku nemá obdobu