Stačí mu jedna výhra. Apollo po skvelom obrate bude bojovať o priamy postup do finále

Denis Pakši.
Denis Pakši. (Autor: PAVOL TESLIK)
Ján Jabrocký|7. jún 2024 o 17:03

Apollo malo pomalší rozbeh do zápasu.

BRATISLAVA. Len niekoľko hodín po výhre nad Varaždínom rozohrali bejzbalisti bratislavského Apolla druhý zápas na Federations Cupe.

Tentokrát im súperom bol bulharský majster Sofia Blues a v prípade víťazstva by sa Bratislavčania výrazne priblížili postupu do finále.

Úvod duelu ale nebol z pohľadu slovenského majstra podľa predstáv. Na vedenie 2:0 po prvej zmene síce dokázali hneď v ďalšom útoku zareagovať a po chybe súpera vyrovnali. Lenže v dohrávke Bulhari výrazne odskočili po grand slam homerune Nassapova.

Štartujúci nadhadzovač Apolla Juraj Bartók sa ale následne rozhádzal k výbornému výkonu a v nasledujúcich šiestich zmenách už súperovi viac dobehov nepovolil.

Naopak, postupne sa prebúdzali aj bratislavské pálky. Tie dobre naladil solo homerunom mladý Filip Zrubec a Apollo začalo zmenu po zmene pridávať body.

Obrat nakoniec dokonal dvojbodovým homerunom Matej Rudohradský, ktorý si v tomto zápase pripísal celkom tri úspešné odpaly.

Do poslednej zmeny vystriedal Bartóka na kopci Timothy Dixon, ktorý už nepustil na metu ani jedného hráča Sofie a Apollo sa tak môže radovať z dôležitej výhry 11:6.

„Zo začiatku sa mi hádzalo ťažko, pretože niektoré technické nadhody neboli také, ako som si predstavoval. Od tretieho inningu už bolo všetko tak, ako má byť.

Aj keď sme na začiatku dostali body, tak sme sa zomkli a tlačili sme na nich stále. Podarilo sa nám sťahovať body, až sme šli do vedenia a už sme ich k ničomu nepustili,“ povedal k zápasu nadhadzovač Juraj Bartók, ktorý na osem zmien potreboval celkom 114 nadhodov.

Bratislavčania tak zatiaľ na tomto európskom pohári neprehrali a držia sa na prvom mieste tabuľky.

V prípade, že v piatok večer porazí chorvátsky Varaždín Zürich, tak bude mať Apollo istotu postupu do nedeľného finále bez ohľadu na výsledok ich sobotného duelu so švajčiarskym tímom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Stačí mu jedna výhra. Apollo po skvelom obrate bude bojovať o priamy postup do finále