Mlynár a Klementová mali na víťazov kvalifikácie v Ruke poriadne ďaleko

Slovenská lyžiarka Barbora Klementová.
Slovenská lyžiarka Barbora Klementová. (Autor: TASR)
TASR|26. nov 2021 o 11:35 (aktualizované 26. nov 2021 o 14:23)

Na víťazku Klementová stratila vyše 24 sekúnd.

RUKA. Slovenskí reprezentanti v behu na lyžiach Barbora Klementová a Peter Mlynár neuspeli v úvodných pretekoch nového ročníka Svetového pohára.

V ouvertúre vo fínskom stredisku Ruka nepostúpili v piatok z kvalifikácie šprintu klasickou technikou medzi tridsiatku najlepších do vyraďovacej fázy.

Veľké straty

Mlynár obsadil v kvalifikácii na 1,4 km dlhej trati časom 2:45,35 min 67. priečku s mankom 14,22 sekundy na najrýchlejšieho Rusa Alexandra Terenťjeva.

Klementová skončila v eliminácii na predposlednom 69. mieste s výsledným časom 3:22,92 min, na víťazku Jessie Digginsovú z USA stratila viac ako 24 sekúnd.

Vyhrali Rus a Švédka

Preteky napokon vyhrali Rus Alexander Terenťjev a Švédka Maja Dahlqvistová.

Dvadsaťdvaročný Terenťjev dosiahol svoj premiérový triumf v SP. Majster sveta v šprinte medzi juniormi i v kategórii do 23 rokov zdolal v boji o prvenstvo Nórov Johannesa Hösflota Kläba (+1,18) i Erika Valnesa (+2,13).

Dahlqvistová suverénne ovládla ženskú súťaž, v šesťčlennom finále na 1,4 km dlhej trati zdolala krajanku Johannu Hagströmovú o 1,77 sekundy. Na tretej priečke skončila Nórka Maiken Caspersen Fallová (+2,02).

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Beh na lyžiach»Mlynár a Klementová mali na víťazov kvalifikácie v Ruke poriadne ďaleko