Beckham sa definitívne vracia do Los Angeles

SITA|14. feb 2009 o 10:48

Predstavitelia amerického futbalového klubu Los Angeles Galaxy očakávajú, že ich najväčšia hviezda stredopoliar David Beckham sa vráti v marci späť.

LOS ANGELES. Predstavitelia amerického futbalového klubu Los Angeles Galaxy očakávajú, že ich najväčšia hviezda stredopoliar David Beckham sa vráti v marci späť do Spojených štátov.Zástupcovia talianskeho veľkoklubu AC Miláno sa mali podľa plánu v piatok 13. februára stretnúť so svojimi americkými kolegami, aby spoločne prerokovali otázku možného trvalého prestupu anglického záložníka na San Siro.

"Dnes uplynul posledný možný termín, keď sme sa mali dohodnúť s predstaviteľmi AC Miláno o ďalšom Beckhamovom osude. Nedostali sme z ich strany žiadnu akceptovateľnú ponuku, preto David zostáva naším hráčom. Očakávame, že sa v USA objaví 9. marca," vyhlásil generálny manažér a hlavný tréner LA Galaxy v jednej osobe Bruce Arena.

Tridsaťtriročnému anglickému reprezentantovi sa skončí 8. marca hosťovanie v milánskom AC, kam odišiel počas zimnej prestávky v americkej najvyššej súťaži Major League Soccer (MLS).

V niektorých európskych médiách sa objavila informácia o tom, že rokovania o možnom prestupe bývalého hráča Manchestru United a Realu Madrid by mohli predsa len pokračovať aj po piatkovom konečnom termíne. Túto možnosť razantne odmietol šéf exekutívy spoločnosti AEG Tim Leiweke, ktorá je majiteľom LA Galaxy. "Definitívne sa vráti 9. marca. Bolo by nefér voči Bruceovi Arenovi, fanúšikom aj jeho spoluhráčom, keby zostal v Miláne. Žiadne ďalšie rokovania nebudú. Už o tom nebudem viac rozprávať," povedal Leiweke.

Dvojmesačné hosťovanie v talianskom klube Beckhamovi očividne prospelo. Európska futbalová verejnosť, vrátane trénera anglickej reprezentácie Fabia Capella, ho mala viac na očiach. Zásluhou pôsobenia na starom kontinente sa opäť dodal do reprezentácie Albiónu. V stredu 11. februára v Seville odohral za Anglicko druhý polčas prípravného stretnutia proti domácim Španielom (2:0) a neskrýval radosť z toho, že si opäť mohol obliecť najcennejší dres.

"Rád by som zostal v Miláne. Nemám nič proti Los Angeles, žijú tam skvelí ľudia, v klube mám fantastických spoluhráčov, ale napriek tomu, by som radšej zostal na San Sire," nechal sa počuť excelentný rozohrávač priamych kopov.

Najbližším zápasom AC Miláno bude prestížne mestské derby proti Interu (nedeľa 15. februára o 20.30 h).

Nachádzate sa tu:
Domov