Beckenbauer by rád videl Platiniho na čele FIFA

Michel Platini
Michel Platini (Autor: SITA/AP)
SITA|10. okt 2011 o 15:51

Podľa nemeckej legendy by mohol byť nástupcom Seppa Blattera francúzsky šéf UEFA.

BERLÍN. Bývalý futbalový majster sveta ako hráč aj tréner Franz Beckenbauer predpovedá, že nástupcom Seppa Blattera vo funkcii prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa stane Michel Platini.

Meno šéfa Euróskej futbalovej únie (UEFA) začína v súvislosti s najvyšším funkcionárskym postom vo futbalovom hnutí rezonovať čoraz častejšie. Beckenbauer vyzdvihol Platiniho "skvelú prácu" na čele UEFA, kde "dokázal presadiť svoje myšlienky". "Myslím si, že novým prezidentom bude Platini. Sepp Blatter vzhľadom na svoj vek skončí," povedal Beckenbauer pre časopis Kicker.

Sedemdesiatpäťročný Blatter v júni začal štvrté štvorročné funkčné obdobie sám tvrdiac, že je posledné. Platiniho najväčším projektom je finančné fair play namierené proti nezodpovednému hospodáreniu európskych klubov. "Verím, že sa presadí. Je čas na dôkladné upratovanie. Dúfam, že Platini v tomto smere uspeje. Bez rizika niet pokroku. Množstvo klubov v Taliansku, Španielsku a Francúzsku živorí a ich osud závisí od štedrosti darcov," uviedol Beckenbauer.

Nachádzate sa tu:
Domov