Beck postúpil v Salzburgu do osemfinále dvojhry

SITA|15. nov 2010 o 14:58

Karol Beck sa dostal do osemfinále turnaja v Salzburgu a posilnil tak svoje šance na Australian Open.

SALZBURG. Slovenský tenista Karol Beck nasadený ako druhý zvíťazil v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Salzburg Indoors v rakúskom Salzburgu (dotácia 42 500 eur, tvrdý povrch Rebound Ace v hale) nad Ukrajincom Ivanom Sergejevom za 121 minút 7:6 (5), 7:5.

V úvodnej časti brejkol súpera hneď vo vstupnom geme, náskok však stratil v šiestej hre. V tajbrejku premenil prvý setbal. V druhom dejstve si obaja aktéri držali podanie. Beck v jedenástom geme dosiahol obrat z 0:30, následne si sám vypracoval náskok 30:0 na príjme a zužitkoval druhý mečbal.

V osemfinálovom 2. kole si 28-ročný zvolenský rodák Beck, 96. vo svetovom rebríčku, zmeria sily s úspešným z duelu niektorého z kvalifikantov s domácim držiteľom voľnej karty Philippom Oswaldom. Už teraz má istotu šeku na 730 eur 7 bodov do svetového rebríčka.

Značne posilnil svoje šance zotrvať nad čiarou hlavnej súťaže dvojhry na januárových melbournských grandslamových Australian Open pri uzávierke prihlášok.

V Salzburgu štartuje aj Pavol Červenák, ktorý sa ako posledný dostal priamo do "veľkého pavúka", zatiaľ čo v Bratislave na podujatí ATP Challenger Tour Ritro Slovak Open by musel ísť cez kvalifikáciu.

Dvojhra - 1. kolo:

Karol Beck (2-SR) - Ivan Sergejev (Ukr.) 7:6 (5), 7:5 za 121 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck postúpil v Salzburgu do osemfinále dvojhry