Beck do semifinále dvojhry na challengeri v Eckentali

SITA|4. nov 2011 o 18:32

Slovenský tenista Karol Beck nasadený ako tretí zvíťazil v piatkovom štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Bauer Watertechnology Cup v nemeckom Eckentali nad domácim Kevinom Krawietzom za 87 minút 7:6 (9), 6:2.

ECKENTAL. Slovenský tenista Karol Beck nasadený ako tretí zvíťazil v piatkovom štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Bauer Watertechnology Cup v nemeckom Eckentali (dotácia 30 000 eur, tvrdý povrch v hale) nad domácim Kevinom Krawietzom za 87 minút 7:6 (9), 6:2.

Dvadsaťdeväťročnému zvolenskému rodákovi Beckovi sa v prvej časti napokon nevypomstilo, že premrhal náskok 4:1 s dvojitým brejkom vrátane setbalu na príjme v deviatej hre. V tajbrejku odvrátil tri setbalové hrozby, sám využil svoju dovedna tretiu takúto možnosť. V druhom dejstve si zverenec Jána Krošláka vypracoval náskok 3:0 a koncovku proti o 10 rokov mladšiemu Krawietzovi (357. v poradí) zvládol: v ôsmom geme dosiahol "poisťujúci" brejk, čo zároveň už znamenalo triumf.

Bývalý 36. hráč svetového rebríčka Beck, teraz presne 100. v renkingu, sa v sobotňajšom semifinále stretne s úspešným z neskoršieho piatkového zápasu Ruben Bemelmans (Belg.) - Daniel Brands (Nem.). Už má istotu 29 bodov do hodnotenia a šeku na 1500 eur.

Dvojhra - štvrťfinále:

Karol Beck (SR-3) - Kevin Krawietz (Nem.) 7:6 (9), 6:2 za 87 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck do semifinále dvojhry na challengeri v Eckentali