Bayernu k vysokému víťazstvu pomohlo najrýchlejšie vylúčenie

Rozhodca William Collum posiela do šatní Oleksandra Kučera (druhý hráč v bielom zľava).
Rozhodca William Collum posiela do šatní Oleksandra Kučera (druhý hráč v bielom zľava). (Autor: TASR/AP)
SITA|12. mar 2015 o 10:18

Oleksandr Kučer uvidel červenú kartu už po 153 sekundách hry. Dovtedajší rekord držal Valérien Ismael z Werderu Brémy. Ten v roku 2004 odišiel predčasne do šatní v čase 5:52 min.

MNÍCHOV. Futbalisti Bayernu Mníchov po bezgólovom prvom zápase suverénne zvládli stredajšiu odvetu osemfinále Ligy majstrov 2014/2015 so Šachtarom Doneck. Ukrajinský tím zdolali doma vysoko 7:0.

Ambície favorita začal napĺňať už v 3. minúte Thomas Müller - premenil pokutový kop. Spôsobil ho Oleksandr Kučer, keď fauloval Maria Götzeho. Za zákrok uvidel červenú kartu.

Stal sa najrýchlejšie vylúčeným hráčom v histórii Ligy majstrov - dostal ju už po 153 sekundách hry. Prekonal rekord Valériena Ismaela z Werderu Brémy. Ten v roku 2004 odišiel predčasne do šatní v čase 5:52 min.

Najrýchlejšie vylúčenia od začiatku zápasov v histórii LM:

2:33 min:

Alexander Kučer (Šachtar Doneck) - 11. marca 2015 proti Bayernu Mníchov

5:52 min:

Valérien Ismael (Werder Brémy) - 14. septembra 2004 proti Interu Miláno

5:59 min:

Craig Bellamy (Newcastle United) - 27. novembra 2002 proti Interu Miláno

6:00 min:

Frédéric Déhu (Lens) - 9. decembra 1998 proti Dinamu Kyjev

6:47 min:

Hector Herera (Porto) - 22. októbra 2013 proti Petrohradu

(sita)

"Chcel som hrať loptu, ale nezasiahol som ju. Nemyslím si však, že by to bolo na červenú kartu. Nejaký kontakt tam ale bol, Götze spadol a rozhodca sa rozhodol," reagoval Kučer.

"Tréner ma podporil, chcel by som mu za to poďakovať. Nezbavuje ma to zodpovednosti. Je veľmi ťažké hrať deväťdesiat minút v desiatich proti jednému z najlepších svetových mužstiev."

Vylúčenie Oleksandra Kučera.


S piatimi útočníkmi

Ešte do prestávky zvýšil na 2:0 pre favorita stopér Jérome Boateng. A po zmene strán si domáci poriadne na oslabenom súperovi zgustli.

Postupne sa presadili Franck Ribéry, Thomas Müller, stredný obranca Holger Badstuber či útočník Robert Lewandowski. Gólový účet stretnutia uzavrel Mario Götze.

"Samozrejme, že sme spokojní. Dosiahli sme jasný výsledok," vyhlásil pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner Pep Guardiola.

"Bolo to pre nás jednoduchšie, pretože sme prakticky celý zápas hrali v početnej prevahe. Šachtar si nevypracoval ani jednu šancu. Gratulujem môjmu tímu, budeme hrať vo štvrťfinále.

Guardiola prvýkrát vo svojej trénerskej kariére postavil päť útočníkov. "Vedel som, že Šachtar má šikovných futbalistov. Extra hráč navyše bol pre nás bonusom."

Štrnástykrát v histórii

Bayern si zopakoval výsledok z rovnakej fázy Ligy majstrov zo sezóny 2011/2012. Vtedy v odvetnom dueli na domácej pôde uštedril rovnaký debakel švajčiarskemu FC Bazilej.


Proti Šachtaru svoje najvyššie víťazstvo vo vyraďovacej fáze LM vyrovnal. "Po rýchlej červenej karte sa nám rozsypal náš systém a už sme nedokázali zastaviť rozbehnutý stroj Bayernu," priznal tréner Šachtaru Mircea Lucescu.

V najprestížnejšom európskom pohári sa doteraz stalo trinásťkrát, že niektoré z mužstiev strelilo sedem a viac gólov. Bavori postúpili medzi najlepších osem mužstiev Ligy majstrov štrnástykrát vo svojej histórii.

Od roku 1980 žiaden ukrajinský šampión nezdolal v Lige majstrov vo vyraďovacej časti nemeckého zástupcu. Veľmi blízko k tomu bolo Dynamo Kyjev v sezóne 1998/1999.

V prvom semifinálovom zápase viedlo práve nad Bayernom 3:1. Duel sa napokon skončil remízou 3:3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bayernu k vysokému víťazstvu pomohlo najrýchlejšie vylúčenie