Bayern v ofenzívnej nálade, tentokrát si to odniesla Hertha

Arjen Robben.
Arjen Robben. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. mar 2012 o 12:38

Futbalisti Bayernu Mníchov majú za posledné tri zápasy impozantné skóre 20:1.

BERLÍN. Futbalisti Bayernu Mníchov šliapu momentálne ako hodinky. Po menšej kríze z úvodu odvetnej časti sa opäť rozbehli a potvrdzujú vysokú kvalitu.

Svoju útočnú silu dokumentovali už v treťom zápase za sebou, keď po minulotýždňovom ligovej demolácii Hoffenheimu (7:1), utorkovom výprasku švajčiarskeho FC Bazilej v osemfinálovej odvete Ligy majstrov (7:0) uštedrili v sobotu na Olympijskom štadióne v Berlíne debakel aj domácej Herthe (6:0).

Tréner s horúčkou a s víťazstvom

"V predchádzajúcich dvoch dueloch sa nám darilo strelecky, platilo to však aj dnes. Samozrejme, po tom je to vždy jednoduchšie. V ostatných troch súbojoch sme ukázali ofenzívne kvality nášho mužstva, vďaka ktorým sme každého súpera doslova rozobrali," komentoval úspešnú sériu kapitán Bayernu Philipp Lahm, ktorý pripravil so spoluhráčmi pekný poltuctový darček trénerovi Juppovi Heynckesovi.

Šesťdesiatšesťročný kormidelník napriek horúčke (podľa Bildu až 39 stupňovej) sedel v sobotu na lavičke Bavorov a odkoučoval svoj jubilejný 600. zápas v najvyššej nemeckej súťaži.

Zaujímavosťou je, že Heynckes na túto významnú métu sa dostal práve v súboji dvoch najstarších bundesligových trénerov. Na lavičke Herthy totiž sedel 73-ročný veterán Otto Rehagel, ktorý má na konte už 824 stretnutí ako kormidelník.

Na Dortmund strácajú päť bodov

Prvý trojbodový zisk v roku 2012 z trávnikov bundesligových súperov drží jeho zverencov v hre o titul, hoci naplno zabral aj aj líder tabuľky Borussia Dortmund. Úradujúci šampión zdolal Werder Brémy tesne 1:0 a pred Bavormi má 8 kôl pred koncom sezóny stále päťbodovýnáskok.

"Som potešený. Od prvej do poslednej sekundy to bol v našom podaní presvedčivý výkon. Napriek náročným podmienkam na hracej ploche sme predviedli vynikajúci futbal. Ak budeme hrať naďalej tak koncentrovane a presvedčivo, potom sme na dobrej ceste," uviedol športový riaditeľ Mníchovčanov Christian Nerlinger, ktorý zastúpil na tlačovej besede chorého hlavného kouča.

Berlínsky nováčik z ostatných 15 ligových súbojov len raz bodoval naplno, v odvetnej časti má negatívne skóre 2:21 a klesol až na zostupovú 17. priečku.

"Nepokryli sme krídelníkov Arjena Robbena s Franckom Ribérym, na ktorých som mojich hráčov upozorňoval. V obrane sme robili chyby, akých sa nesmieme dopúšťať. Dostali sme rýchly gól a po inkasovaní z pokutového kopu sme sa rozpadli. Musíme tento duel hodiť za hlavu a stopercentne sa sústrediť na boj o záchranu, v ktorom sa nechádzame," zhodnotil kouč Herthy BSC Rehhagel.

Ibiševiča preveria aj Slováci

Hrdinom piatkového stretnutia 26. kola TSG 1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart (1:2) bol Vedad Ibiševič, pre ktorého mal duel špecifickú príchuť.

Do januára ešte opora útoku Hoffenheimu nešetrila svojich bývalých spoluhráčov a dvoma gólmi v prvom polčase po prihrávkach holandského obrancu Khalida Boulahrouza zabezpečila Stuttgartu trojbodový zisk.

"Pre útočníka nie je nič krajšie, ako dať dva góly v jednom zápase. Keď sa to podarí proti niekdajším spoluhráčom, je to prirodzene obzvlášť pekné. V prvom rade ma však teší, že sme uspeli ako mužstvo," povedal pre klubovú stránku bosniansky kanonier

Na Ibiševiča si budú musieť dávať pozor aj slovenskí reprezentanti, keďže národný tím Bosny a Hercegoviny bude ich súperom v kvalifikácii MS 2014.

Z pohľadu SR bol zaujímavý aj autor gólu na 1:2, lebo v drese domácich strelecky na seba upozornil tiež Bosniak. Sejad Salihovič suverénne premeneným pokutovým kopom skorigoval náskok hostí z VfB.

Futbalistom Hoffenheimu sa však už nepodarilo vyrovnať a na svojom štadióne v Sinsheime dosiahnuť deviatu tohtosezónnu bundesligovú remízu, z toho ôsmu v sérii. Naopak, pripísali si na konto druhú domácu prehru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Bayern v ofenzívnej nálade, tentokrát si to odniesla Hertha