Brodzianskeho čaká ďalšia výzva. V novej sezóne si oblečenie dres vicemajstra

Vladimír Brodziansky.
Vladimír Brodziansky. (Autor: TASR)
Matej Hank|2. júl 2024 o 16:25

Jeho príchodom sa skompletizuje zostava španielskeho vicemajstra.

MURCIA. Priemerne odohral v každom zápase cez dvadsať minút. Najúspešnejší slovenský basketbalista Vladimír Brodziansky sa rozhodol, že v rámci najlepšej európskej ligy - Liga Endesa v Španielsku - zmení dres.

Po štyroch sezónach v Joventut Badalona zamieril tridsaťorčný rodák z Bojníc do UCAM Murcia.

Brodziansky mal v jednom z najlepších klubov v krajine zmluvu aj na budúcu sezónu, no po dohode sa rozhodol kontrakt rozviazať.

"Z klubu chceme hráčovi poďakovať za jeho angažovanosť počas štyroch sezón, ktoré odohral v Badalone, kde opäť patril medzi najlepších, a prajeme mu veľa šťastia v jeho osobných a profesionálnych projektoch," uviedol klub na adresu Slováka.

O služby niekoľkonásobného víťaza ankety Basketbalista roka malo záujem niekoľko klubov, napokon sa rozhodol pre Murciu.

Tá v minulej sezóne zažila historické maximum, keď v španielskej súťaži dokráčala až do finále, v ktorom napokon podľahla Realu Madrid. 

Brodziansky mal v minulej sezóne priemerné čísla. Zaznamenal 8,4 bodu na zápas, no z oblúku za dva body mal takmer 50-percentnú úspešnosť.

V 28 zápasoch si pripísal 210 centimetrov vysoký hráč aj úspešnosť 37,6 percent spoza oblúku.

Murcia sa netají tým, že by chcela dosiahnuť v lige a aj v európskych súťažiach ešte viac. Práve preto do svojich radov vzala aj Brodzianskeho, ktorý hrá na pozícii pivota.

Spolu s ním prišiel do klubu aj Dani García z klubu Manresa. Ešte pred koncom minulej sezóny posilnil klub aj Jonah Radebaugh z tureckého Galatasayru.

Brodziansky si tak po niekoľkých sezónach v Eurocupe bude môcť zahrať aj Ligu majstrov, kam Murcia postúpila ako porazený finalista.

Slovenský pivot svojím príchodom tak uzavrel nomináciu španielskeho vicemajstra na ďalšiu sezónu

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Brodzianskeho čaká ďalšia výzva. V novej sezóne si oblečenie dres vicemajstra