Slovenky začali prípravu víťazne. Chcú sa však stále zlepšovať

Ženská basketbalová reprezentácia Slovenska.
Ženská basketbalová reprezentácia Slovenska. (Autor: TASR)
TASR|27. máj 2021 o 20:42

Poľsko zdolali 11-bodovým rozdielom.

PIEŠŤANY. Slovenská ženská basketbalová reprezentácia odštartovala sériu prípravných zápasov pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo Francúzsku a Španielsku (17. - 27. júna) víťazne.

Na medzinárodnom turnaji v Piešťanoch triumfovala na úvod svojho účinkovania nad reprezentantkami Poľska 66:55.

Slovenkám vyšla najmä druhá štvrtina, v ktorej nastrieľali 21 bodov a vyhrali ju desaťbodovým rozdielom. V tomto úseku hry mali 42-percentnú úspešnosť streľby a dvakrát mierili úspešne spoza trojkového oblúka. 

Pri neúčasti najlepšej slovenskej hráčky Barbory Bálintovej sa najviac darilo Nikole Dudášovej. Dvadsaťšesťročná rozohrávačka zakončila zápas s bilanciou 15 bodov, jeden doskok a tri asistencie. 

"Bol to náš prvý zápas, chceli sme sa v ňom sústrediť hlavne na veci, na ktorých sme pracovali posledné dva roky a teraz tri týždne. Chceli sme sa sústrediť na to, čo nás posunulo na majstrovstvá Európy, to bola agresívna obrana a tímovosť.

Myslím si, že sa nám to darilo, aj keď sme tam mali menší výpadok, keď sme vyhrávali o 15 bodov. To sa nemôže stávať, ale inak by som to hodnotila pozitívne," uviedla Dudášová. 

Zverenkyne trénera Juraja Suju sa najbližšie stretnú v sobotu 29. mája v piešťanskej Diplomat aréne o 17.00 h so Slovinskom.

Medzinárodný turnaj v Piešťanoch:


Slovensko - Poľsko 66:55 (39:27)

Najviac bodov: Dudášová 15, Feketeová a Oroszová po 8 - Skobelová 18, Telengová 15, Banaszaková 6

Hlas po zápase:

Juraj Suja, tréner Slovenska: "Som rád, že sme konečne mohli hrať zápas. Zahrali si všetky dievčatá, jasné, že nie rovnakým dielom, ale malo to opäť parametre tímového výkonu. To ma teší najviac. Až na tretiu štvrtinu, si myslím, že mala naša hra celkom dobrú konštantnosť. Ideme ďalej, bol to len prvý zápas. Samozrejme, chceme sa zlepšovať, lebo je čo.

Súper nás naozaj dobre preveril, hlavne v tretej štvrtine zvýšili agresivitu na hranu únosnosti. Tak sa hrá a trochu sme tomu podľahli. Aby nás to nabudúce nemrzelo, že urobíme takýto pád zo skvelého laufu. Viedli sme o 14, súper príde z time outu a zníži na dva alebo tri body. Dúfam, že sa nám to už nebude opakovať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slovenky začali prípravu víťazne. Chcú sa však stále zlepšovať