Najlepšia slovenská basketbalistka mení dres, bude ju viesť Hejková

Kapitánka Slovenska Barbora Bálintová (s loptou) v zápase s Holandskom.
Kapitánka Slovenska Barbora Bálintová (s loptou) v zápase s Holandskom. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
TASR|13. máj 2021 o 21:35

Barbora Bálintová naposledy pôsobila v Poľsku.

PRAHA. Český basketbalový majster ZVVZ USK Praha rozšíril v rámci svojho tímu slovenskú enklávu. K trénerke Natálii Hejkovej sa pridala 26-ročná reprezentačná rozohrávačka Barbora Bálintová. S klubom podpísala ročný kontrakt.

Najlepšia slovenská basketbalistka za rok 2020 prichádza k účastníkovi Euroligy po trojročnom pôsobení v poľskej Arke Gdyňa.

Bálintová sa v tomto klube vypracovala na európsku hviezdu medzi rozohrávačkami, čo dokumentuje aj bohatá zbierka úspechov.

Stala sa dvakrát majsterkou Poľska, získala tamojší pohár a tiež Superpohár. V tejto sezóne mala priemer 10,6 bodu, 3,5 doskoku, 6,9 asistencie a 1,4 zisku.

"Som veľmi šťastná, že prichádzam do tímu ZVVZ USK Praha, ktorý už dlhé roky úspešne pôsobí v Eurolige. Je to pre mňa veľká vec, že budem jeho súčasťou.

Bude mi cťou pracovať s legendou, akou Natália Hejková je, ktorá je najlepšou trénerkou histórie ženského basketbalu. Preto ma teší, že si praje, aby som bola súčasťou jej tímu," povedala Bálintová pre klubový web.

Podľa jej slov má v novom pôsobisku tie najvyššie ciele a svojimi výkonmi sa bude snažiť pomôcť pražskému tímu k prieniku do Final Four Euroligy. 

"Myslím si, že je to správny krok v mojej kariére. Tím hrá veľmi dobre, páči sa mi a vyhovuje mi tento štýl hry, ktorým sa prezentuje. A tiež sa teším, že budem znova v tíme s Tejou Oblakovou, s ktorou som pôsobila v Košiciach," dodala. 

Nová posila pražského celku si momentálne plní reprezentačné povinnosti, s družstvom Slovenska sa pripravuje na júnové ME v Španielsku a Francúzsku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Najlepšia slovenská basketbalistka mení dres, bude ju viesť Hejková