Agent ju bombardoval ponukami. Hruščáková si zvolila Španielsko

Slovenská basketbalistka Žofia Hruščáková.
Slovenská basketbalistka Žofia Hruščáková. (Autor: TASR)
SITA|22. nov 2021 o 15:15

Slovenke pomohli dobré výkony v reprezentácii.

BRATISLAVA. Slovenská basketbalová reprezentantka Žofia Hruščáková dosiaľ nemala v tejto sezóne klubový angažmán, ale už sa to zmenilo.

Podľa informácii denníka Šport sa dohodla na spolupráci so španielskym tímom Tenerife z Kanárskych ostrovov.

Dvadsaťšesťročná pivotka podala v nedávnych reprezentačných zápasoch kvalifikácie ME 2023 proti Taliankam a Švajčiarkam solídne výkony a po nich dostala viacero ponúk zo zahraničných klubov.

"Môj dlhoročný španielsky agent ma po zápasoch reprezentácie proti Taliansku a vo Švajčiarsku začal bombardovať ponukami, z ktorých som si mohla vybrať, hoci sama som v tomto žiadnu aktivitu nevyvíjala.

Boli z Turecka, Talianska, Rumunska a Španielska. Jedna z Tenerife na Kanárskych ostrovoch ma najviac zaujala,“ povedala Hruščáková pre Šport.

Hruščáková má za sebou pôsobenie v Good Angels Košice, maďarskom Györi, talianskom Neapole aj Schiu, či francúzskom Flammes Carolo Basket.

V uplynulej sezóne hrávala v drese tureckého Galatasarayu Istanbul, tento rok zatiaľ len individuálne trénovala v Košiciach.

V silnej španielskej lige sa stretne aj s krajankami Teréziou Páleníkovou, ktorá pôsobí v Leganes a Klaudiou Lukačovičovou z tímu Cadi La Seu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Agent ju bombardoval ponukami. Hruščáková si zvolila Španielsko