V Piešťanských čajkách pokračuje päť Sloveniek. Je to stále ťažšie, vraví tréner

Radosť Piešťanských Čajok.
Radosť Piešťanských Čajok. (Autor: TASR)
SITA, TASR|9. aug 2022 o 12:45

V A-tíme si zahrá aj 17-ročná slovenská reprezentantka Magdaléna Valová.

BRATISLAVA. Slovenské basketbalové majsterky Piešťanské Čajky môžu v sezóne 2022/2023 počítať aj so službami piatich slovenských hráčok z minulého ročníka.

Ako informujú na svojom webe, Dominika Rusiňáková predĺžila spoluprácu s klubom o ďalší rok a kvarteto Natália Martišková, Alica Moravčíková, Tereza Vandlíková a Terézia Kraislová dodrží platné kontrakty.

V tíme nepokračujú Vanda Kozáková a Nina Gavláková, ktorá prestupuje do prvoligového MBK Stará Turá.

"Našou prioritou pri skladaní kádra pre budúcu sezónu bolo mať v tíme čo najviac slovenských hráčok, hoci je to z roka na rok náročnejšia úloha. Sme radi, že v tíme pokračujú Natália Martišková, Alica Moravčíková aj Dominika Rusiňáková, hráčky patriace do ženskej reprezentácie Slovenska.

Už v minulej sezóne potvrdili kvalitu a taktiež od nich očakávame, že budú jedny z ťahúniek tímu v nadchádzajúcej sezóne. Plánujeme tiež dať väčší priestor mládežníckym reprezentantkám Tereze Vandlíkovej a Terézii Kraislovej, ktoré by sa už mali dostávať do užšej rotácie.

Svojimi výkonmi v Starej Turej si miesto v A-tíme zaslúžila aj Magdaléna Valová," uviedol tréner Peter Jankovič pre klubový web.

Jankovič zaradí do A-tímu Čajok aj 17-ročnú rozohrávačku a odchovankyňu klubu Magdalénu Valovú, ktorá reprezentuje Slovensko v kategórii do 18 rokov.

V ostatných sezónach pôsobila v Starej Turej, no v ročníku 2021/2022 už absolvovala premiéru v drese piešťanského tímu a v zápase proti Slovanu Bratislava nazbierala deväť bodov.

Piešťanské Čajky v najbližších dňoch predstavia ešte dve nové podkošové hráčky, letnú prípravu odštartujú v stredu 10. augusta.

Aktuálny káder Piešťanských Čajok:

Rozohrávačky: Božica Mujovičová, Gabriela Andělová, Natália Martišková, Terézia Kraislová, Magdaléna Valová

Krídla: Ke´Shunan Jamesová, Dominika Rusiňáková, Tereza Vandlíková

Pivotky: Anna Jurčenková, Alica Moravčíková

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»V Piešťanských čajkách pokračuje päť Sloveniek. Je to stále ťažšie, vraví tréner