Deň, keď Kobe Bryant očaril svet. Čo sa skrývalo za jeho historickým výkonom?

Kobe Bryant.
Kobe Bryant. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|22. jan 2023 o 07:50

Bryant využíval cudzie jazyky ako špeciálnu zbraň.

BRATISLAVA. Presne pred sedemnástimi rokmi 22. januára 2006 sledovalo 18,997 fanúšikov v aréne v Los Angeles jeden z najpamätnejších a najlepších výkonov hráča v basketbalovej NBA.

Bol to Kobe Bryant, ktorý predviedol výkon z inej dimenzie. V drese Lakers nastrieľal v zápase proti Torontu Raptors neuveriteľných 81 bodov.

„Nikdy som si ani len nepredstavoval, že zažijem takýto historický zápas na vlastnej koži,” povedal Bryantov dlhoročný spoluhráč Devean George.

„Neviem vám povedať, odkiaľ to prišlo. Stále útočil a útočil. Útočil zakaždým, keď dostal loptu,” dodal.

Bryant sa v živote riadil citátom, ktorý použil jeden z jeho učiteľov v škole: „Odpočívaj na konci, nie v strede.” Podľa toho fungoval jeho osobný ale aj basketbalový život.

Podporovali ho aj súperi

Nájazd pod kôš, Bryant skóruje. Strela z odskoku, ďalšie dva body. Dlhá dvojka, Bryant triafa. Takto začala legenda Lakers historický zápas proti Torontu.

Bryant za prvý polčas nazbieral 26 bodov. Bol to nadpriemerný, ale pre neho tradičný výkon. Nikto si však nevedel predstaviť to, čo sa stane v druhom dejstve.

Kobe Bryant.
Kobe Bryant. (Autor: SITA/AP)

Na konte mal už 32 bodov, keď po prvýkrát v zápase trafil kôš z diaľky. O zopár sekúnd nasledovalo ďalšie presné zakončenie spoza perimetra a v priebehu dvoch minút aj tretie. 

Black Mamba, ako prezývali Bryanta, bol už na 41 bodoch. V zápase strieľal z celého ihriska jeden “jumpshot” za druhým.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Deň, keď Kobe Bryant očaril svet. Čo sa skrývalo za jeho historickým výkonom?