Čajky chcú využiť domácu atmosféru. Chceme, aby boli fanúšikovia na nás hrdí, hovorí kapitánka

Tím Piešťan, v strede tréner Peter Jankovič.
Tím Piešťan, v strede tréner Peter Jankovič. (Autor: TASR)
TASR|15. okt 2024 o 13:46

Úradujúci slovenský majster zabojuje o prvý triumf v súťaži.

PIEŠŤANY. Skupinová fáza Európskeho pohára (Eurocup) pokračuje pre basketbalistky Piešťanských Čajok sériou domácich stretnutí.

V stredu 16. októbra o 18.00 h privítajú v Diplomat aréne v súboji o prvé víťazstvo v E-skupine turecký Bodrum Basketbol.

Úradujúci majster Tipos Extraligy chce nadviazať na dobré veci spred týždňa a s podporou publika dosiahnuť na úspech.

Piešťany sa naladili na konfrontáciu s druhým súperom v Eurocupe víťazne, vo víkendovom ligovom stretnutí nemali problémy s Trenčínom (123:28) a najmä mohli v nabitom programe komfortne rozložiť minutáž.

Program 2. kola E-skupiny - streda 16. októbra

18.00 h: Piešťanské Čajky – Bodrum Basketbol

18.30 h: Šopron Basket - Charnay Basket Bourgogne Sud

"Na jednej strane je fajn, že trochu vieme ušetriť sily hráčkam s väčšou minutážou v eurocupových zápasoch. Na druhej strane, treba si uvedomiť, že úroveň je o päť levelov inde a pre tie hráčky nie je jednoduché naskakovať z takéhoto stretnutia do Eurocupu.

Musíme to rešpektovať. Rešpektujeme každého súpera a v každom stretnutí sa snažíme hrať naplno, aby sme sa priblížili výkonnosti, ktorú chceme mať v strede týždňa," prezradil pre TASR tréner slovenského tímu Peter Jankovič.

Záver proti Charnayu Čajky nezvládli

Piešťany mali pred týždňom úvodný duel na palubovke francúzskeho Charnayu rozohraný dobre, ale záverečná štvrtina priniesla obrat a napokon triumf domáceho družstva (53:81).

"Myslím si, že 32 a pol minúty sme hrali vyrovnanú partiu s veľmi kvalitným súperom. V záverečných siedmich minútach sme odišli nielen fyzicky, ale hlavne mentálne.

Začali sme kopiť jednu chybou za druhou v obrane a v útoku. Bohužiaľ, záver sme absolútne nezvládli. Mrzí ma to, pretože za tých 30 minút sme si až takú prehru nezaslúžili.

V tejto súťaži je každý bod dôležitý, preto aj súper išiel do konca naplno. My sa musíme vyvarovať takýchto pasáží, akú sme predviedli v posledných siedmich minútach," analyzoval toto stretnutie kouč Čajok.

Jamesová: Teším sa na atmosféru

Jeho zverenkyne hodili tento duel za hlavu a v domácej hale sú pripravené zabojovať o prvé víťazstvo do tabuľky.

Už v minulosti dokázali aj v tejto súťaži vyhrať zápasy proti veľkým súperom, rovnaká ambícia bude tak aj v stredu večer.

"Vieme, že sú silné. Hrajú rýchly a fyzický basketbal, takže musíme bojovať každú sekundu na palubovke. Bude to o obrane, doskakovaní a bojovnosti.

Som veľmi šťastná, že nás bude hnať náš fanklub. Som nesmierne vďačná, že nikdy o nás nepochybujú a vždy nás podporujú. Teším sa na atmosféru.

Budeme extra koncentrované, pretože im chceme niečo ukázať, aby boli na konci na nás hrdí,“ vyjadrila sa kapitánka tímu 'KJ' Jamesová.

Kapitánka Piešťan KeShunan Jamesová.
Kapitánka Piešťan KeShunan Jamesová. (Autor: TASR)

Jankovič: Súper potrestá každú chybu

Bodrum síce tiež na úspech v E-skupine čaká, ale proti Šopronu prehral v úvodnom kole až po predĺžení (80:86).

"Máme proti sebe eurocupového nováčika a nováčika v tureckej lige. Momentálne sú na čele v domácej súťaži a hrajú veľmi dobre.

Dokážu vyhrávať aj ťažké zápasy, akurát duel so Šopronom im nevyšiel tak, ako by chceli. Majú výškovú prevahu a veľké mená v kádri.

Číňanka Li Jüe-žu nebude robiť problém len nám, ale všetkým tímom. Hrajú možno jednoducho, ale tým, že majú skúsenosti, tak vedia využiť každú slabinu a potrestať každú chybu," povedal Jankovič o súperovi.

Pre Piešťany štartuje v Eurocupe trojzápasová séria domácich stretnutí, ktoré môžu vo veľkej miere prehovoriť do ich postupových šancí.

"Doma sme oveľa silnejší. Podpora našich fanúšikov, ktorí nás tlačia stále dopredu, to nám vie dať pozitívnu energiu.

Verím, že si v stredu nájdu cestu do haly a prídu v hojnom počte. Takýto súper sa tu neukazuje každý deň. Bodrum má svoju veľkú kvalitu. Už len vidieť reprezentantku Číny, ktorá je svetovou hviezdou, je zážitkom.

Touto cestou ich pozývam, aby prišli, povzbudili nás a dali nám potrebnú energiu, aby boli pomyselným šiestym hráčom na palubovke," skonštatoval tréner Čajok.

Tabuľka skupiny E

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Čajky chcú využiť domácu atmosféru. Chceme, aby boli fanúšikovia na nás hrdí, hovorí kapitánka