Banská Bystrica sa naladila víťazne, na domácej palubovke dominovala takmer celý zápas

Basketbalistky Slávia Banská Bystrica.
Basketbalistky Slávia Banská Bystrica. (Autor: Facebook Slávia Banská Bystrica)
TASR|6. mar 2024 o 20:19

Basketbalistky Slávie teraz čaká Final four Alpsko-jadranského pohára.

Niké extraliga žien - 4. kolo nadstavby

Slávia Banská Bystrica - MBK Ružomberok 74:54 (45:26)

Najviac bodov: Brabencová 20, Pulliamová 17, Buraová, Martišková po 10 - Jackovecová 16, Buknová 10, Kaľužná 8

Diváci: 475

BANSKÁ BYSTRICA. Vo 4. kole nadstavbovej časti Niké extraligy v skupine o 1.-4. miesto vyhrali basketbalistky Slávie Banská Bystrica nad MBK Ružomberok 74:54.

Zuzana Žirková, trénerka Banskej Bystrice: Myslím si, že tri štvrtiny vyzerali tak, ako sme aj predpokladali. Ružomberok hral tvrdo. Škoda, že posledná štvrtina dopadla tak, ako dopadla. Musíme hrať stále koncentrovane. My sa pobijeme o ďalšiu výhru s Čajkami, môže to byť rozhodujúce vo viacerých aspektoch. Momentálne máme pred sebou Final four Alpsko-jadranského pohára a sústredíme sa na to. Martišková dostala koniara a musela dohrať. Verím, že sa dá dokopy.

Juraj Suja, tréner Ružomberka: Treba pogratulovať Banskej Bystrici k výbornej ofenzíve v prvom polčase. Mňa mrzí naša obrana, dostať 45 bodov je katastrofa. Takto nemôžeme prísť do Banskej Bystrice, aj keď sme sa pripravovali na to dva týždne. Máme obmedzenú útočnú kvalitu, proti takýmto súperom dávame málo bodov. Máme problém na rozohrávke a aj niečo vytvoriť. Nejde to nijako zlepšiť. Naša cesta vedie cez obranu, no keby sme nedovolili také veci, mohli by sme hrať otvorený zápas.

/zdroj: RTVS/

Tabuľka skupiny o titul

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Banská Bystrica sa naladila víťazne, na domácej palubovke dominovala takmer celý zápas