Bartra po operácii: Bolo to najhorších 15 minút v mojom živote

(Autor: Instagram)
Zoran Boškovič|14. apr 2017 o 15:44

Hráč nemeckého klubu je po operácii stále v nemocnici, kde sa zotavuje zo zranení.

BRATISLAVA. Tímy sa pripravovali na dôležitý zápas Ligy majstrov. Malo ísť o jeden z vôbec najatraktívnejších štvrťfinálových duelov. Dortmund aj Monaco hrajú ľúbivý útočný futbal.

Zápas sa však ani nezačal a svetové médiá obletela správa, že došlo k výbuchu. Terčom bol autobus Borussie Dortmund.

Vďaka špeciálnym tvrdeným sklám sa zranil iba jeden futbalista. Bol ním odchovanec Barcelony, stopér Marc Bartra. Toho zasiahli črepiny zo skla do ruky, ešte v tú istú noc sa musel podrobiť operácii.

Hráč nemeckého klubu je po nej stále v nemocnici, kde sa zotavuje zo zranení.

V Dortmunde nastal chaos : fotogaléria

16.5.2017

Najhoršie minúty v živote

V nemocnici usmiateho Bartru už navštívila aj rodina. Napriek tomu, že mu ruky zahaľujú obväzy, najradšej by nastúpil už cez víkend.

"Rodina je mojim všetkým a vďaka nej dokážem prekonať najhoršiu skúsenosť v živote, ktorú nikomu na svete neprajem," napísal Bartra na Instagrame.

"Tá panika, nevedomosť, neistota. Išlo o najdlhších pätnásť minút v živote," dodal.

Žiť v mieri

Zápas Dortmundu posunuli na nasledujúci deň o 18:45. Domáci podľahli Monacu 2:3. V ten istý deň hral aj iný nemecký zástupca, Bayern Mníchov. Pred jeho zápasom s Realom Madrid boli sprísnené bezpečnostné opatrenia.

"Šok sa zmenšuje a na povrch sa vynára túžba žiť, bojovať, smiať sa, plakať, hrať, ovoniavať čerstvý trávnik. Jediné, o čo pre každého žiadam, je žiť život v mieri a bez vojny," pokračoval Bartra.

Napriek tomu, že španielsky reprezentant by najradšej nastúpil hneď, predpokladaná dĺžka rekonvalescencie sú štyri týždne.

"Keď sa v týchto chvíľach pozriem na svoju ruku a zápästie, viete čo cítim? Hrdosť. Hrdosť na to, že všetka tá škoda, ktorú nám chceli spôsobiť zostáva pri mojom malom zranení. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli a podporovali ma," dodáva Bartra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bartra po operácii: Bolo to najhorších 15 minút v mojom živote