Barteková skončila na úvodných pretekoch sezóny štvrtá vo finále skeetu

Danka Barteková začala sezónu štvrtým miestom.
Danka Barteková začala sezónu štvrtým miestom. (Autor: Ilustračné - TASR)
TASR|13. feb 2015 o 14:48

Slovenka prehrala v súboji o bronz v rozstrele 14:15.

DAUHA. Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková obsadila v súťažnej premiére tejto sezóny štvrtú priečku v disciplíne skeet.

Na podujatí Qatar Open 2015 podľahla v súboji o bronz Sutiyi Jiewchaloemmitovej z Thajska v rozstrele 14:15. Víťazkou sa stala Ruska Albina Šakirovová. V dueli o celkové prvenstvo zdolala svoju krajanku Oľgu Panarinovú 13:11.

Barteková netrafila v predpoludňajšej kvalifikácii troch holubov, zhodne po jednom v každom z troch sledov po 25 výstrelov. Do finále postúpila z druhej priečky nástrelom 72. Delila sa o ňu práve s Jiewchaloemmitovou.

"Trafila som trikrát 24 terčov, čo pre mňa znamená dobrú vyrovnanosť na začiatku sezóny. V uplynulých dňoch sme sa snažili vychytať niektoré muchy. A práve toto je prísľub toho, že sezóna môže dopadnúť dobre," uviedla po pretekoch pre TASR Barteková.

V semifinále mierila presne trinásťkrát, čo na súboj o zlato nestačilo. Obe Rusky Šakirovová s Panarinovou trafili štrnásť letiacich terčov.

"Venovali sme veľkú pozornosť kvalifikačným terčom a na finále sme nemali veľa času. Nestihli sme dotrénovať dva dvojstrely, ktoré si vyžadujú špeciálnu pozornosť. Presne to sa prejavilo aj v semifinále," dodala 30-ročná strelkyňa.

Športová streľba - finále skeetu:

Finálový rozstrel:

1. Albina Šakirovová (Rus.) 13, 2. Oľga Panarinová (Rus.) 11

Rozstrel o 3. miesto:

3. Sutiya Jiewchaloemmitová (Thaj.) 15, 4. Danka BARTEKOVÁ (SR) 14

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Barteková skončila na úvodných pretekoch sezóny štvrtá vo finále skeetu