Krejčíková nemohla dýchať. Od súperky si však vyslúžila kritiku

Garbine Muguruzová (vľavo) a Barbora Krejčíková po zápase na US Open 2021.
Garbine Muguruzová (vľavo) a Barbora Krejčíková po zápase na US Open 2021. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|6. sep 2021 o 10:25

Česká tenistka bola po zápase vyčerpaná.

NEW YORK. Zápas mala vynikajúco rozohraný. Viedla 6:3, 4:0 a zdalo sa, že by bývalej svetovej jednotke mohla na cestu domov pribaliť kanára.

Namiesto toho musela česká tenistka Barbora Krejčíková o postup do štvrťfinále grandslamového US Open bojovať do posledných síl. 

Španielka Garbine Muguruzová sa dokázala sériou piatich gemov vrátiť do zápasu a pri následnom podaní súperky mala tri setbaly.

Tie však šampiónka z Roland Garros odvrátila a po vyrovnaní na 5:5 hlavnému rozhodcovi Nicovi Helwerthovi avizovala, že potrebuje ošetrenie. 

Správanie označila za neprofesionálne 

Krejčíková mala zdravotné problémy. Náročné výmeny musela dlhšie predychávať, čo sa nepáčilo jej súperke. Myslela si, že Češka úmyselne zdržuje.

Po tom, ako frustrovaná Muguruzová zápas prehrala v dvoch setoch, utrúsila súperke pri podávaní rúk poznámku: "Také neprofesionálne!" 

Na tlačovej konferencii po zápase sa už k tejto téme nechcela vracať.

"Nechcem o tom veľa hovoriť. Nechám vás, aby ste si urobili názor. Hráčka by mala vedieť, ako sa v určitých momentoch správať. Je pravda, že som v závere zápasu nebola jej počínaním nadšená," cituje Španielku aj web idnes.cz. 

Nič podobné sa jej nikdy nestalo 

Krejčíková sa ospravedlnila z pozápasového rozhovoru priamo na kurte.

Zostala však na ňom niekoľko minút, v predklone a s ľadovým uterákom okolo krku. Bolo na nej vidno veľké vyčerpanie. Napokon aj ona poskytla akreditovaným médiám svoje vydarenie. 

"V závere mi bolo naozaj zle. Ešte teraz sa cítim veľmi zle. Neviem, čo sa prihodilo, ale nemohla som dýchať. Celý svet sa mi triasol.

Nič podobného sa mi ešte nestalo. Dúfam, že sa dám dokopy a budem pripravená na ďalší zápas," skonštatovala česká tenistka. 

Barbora Krejčíková sa nechala ošetriť v zápase s Garbine Muguruzovou.
Barbora Krejčíková sa nechala ošetriť v zápase s Garbine Muguruzovou. (Autor: TASR/AP)

Krejčíková zažíva prelomovú sezónu, ktorú okrem spomenutého titulu z Roland Garros ozdobila aj zlatou medailou vo štvorhre na OH v Tokiu. 

Spolu s Kateřinou Siniakovou patria k najlepším deblovým párom sveta a často bojujú v záverečných kolách. Pri však výraznom zlepšení vo dvojhre to má pre Krejčíkovú aj tienistú stránku, keďže má minimum času na oddych. 

Po nedávnom turnaji v Cincinnati, kde zhodou okolností tiež zdolala Muguruzovú, uviedla: "Nie je v silách akéhokoľvek športovca odohrať šesť zápasov počas štyridsiatich ôsmich hodín ísť v nich na sto percent.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Krejčíková nemohla dýchať. Od súperky si však vyslúžila kritiku