Baranka po prestupe do Slovana: Neviem sa dočkať prvého domáceho duelu

Vľavo je Ivan Baranka.
Vľavo je Ivan Baranka. (Autor: SITA)
SITA|17. júl 2014 o 10:29

Krajči: Na ľade dostane veľký kus priestoru a nepochybne by sa mal stať jedným z lídrov defenzívy.

BRATISLAVA. Slovan Bratislava angažoval reprezentačného obrancu Ivana Baranku. Dvadsaťdeväťročný bek, ktorý v minulej sezóne pôsobil v Omsku, súhlasil s podmienkami spolupráce na jeden rok.

"Teším sa, že som našiel pôsobisko na novú sezónu a vyriešila sa celá situácia. Boli aj rokovania s inými mužstvami, ale všetko sa mi zdalo veľmi zdĺhavé, až som pochyboval o serióznosti záujmu. Situácia tento rok je špecifická, takú som doteraz ešte nezažil. Všade je plno a čakať je risk. Na to, aké má Slovan možnosti, mi klub predložil dobré podmienky. Nemal som dôvod váhať," povedal po štvrtkovom tréningu Ivan Baranka.

"Úlohu v mojom rozhodovaní zohrala aj dobrá atmosféra. Keď som hrával na klubovej úrovni proti Slovanu či za reprezentáciu, fanúšikovia vždy vytvorili neskutočnú atmosféru. Neviem sa dočkať prvého domáceho duelu."

Špička medzi obrancami

"O služby tohto hráča sme sa, prirodzene, zaujímali okamžite, ako sa skončila platnosť jeho zmluvy v Omsku. Ivan už niekoľko rokov v KHL i na medzinárodnom poli dokazuje, že patrí medzi absolútnu špičku medzi slovenskými obrancami," povedal pre web Slovana generálny manažér Maroš Krajči.

"Dokáže hrať veľmi zodpovedne vo vlastnom obrannom pásme, no prospešný je aj smerom dopredu. Na ľade dostane veľký kus priestoru a nepochybne by sa mal stať jedným z lídrov defenzívy Slovana."

Ivan Baranka pôsobí v KHL od jej vzniku v lete 2008, okrem Omsku hral aj za Ufu a Spartak Moskva.

Skúsenosti má aj z NHL, v ktorej za New York Rangers absolvoval jediný duel, väčšiu časť zámorskej kariéry strávil v nižších súťažiach.

Pravidelný reprezentant

V posledných rokoch pravidelne nastupuje za slovenskú reprezentáciu na vrcholných podujatiach. Absolvoval dva olympijské turnaje a tri MS vrátane šampionátu v roku 2012 so strieborným leskom.

"Vítame Ivana Baranku v našom kádri a veríme, že v Bratislave zúročí svoje bohaté skúsenosti z najlepšej európskej ligy," uvádza Slovan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Baranka po prestupe do Slovana: Neviem sa dočkať prvého domáceho duelu