Foster a Backlund sú už oficiálne hráčmi Slovana Bratislava

Pravý útočník Minnesoty Wild Marián Gáborík (vpredu) sa teší zo svojho gólu so spoluhráčom Kurtisom Fosterom v roku 2006.
Pravý útočník Minnesoty Wild Marián Gáborík (vpredu) sa teší zo svojho gólu so spoluhráčom Kurtisom Fosterom v roku 2006. (Autor: archív TASR/AP)
SITA|12. júl 2014 o 12:38

V Moskve oficiálne zaregistrovali zmluvy Fostera a Backlunda so Slovanom Bratislava.

MOSKVA. Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy oficiálne zaregistrovalo dohody Slovana Bratislava so švédskym brankárom Johanom Backlundom a kanadským obrancom Kurtisom Fosterom. Obaja sa dohodli s tímom zo Slovnaft Areny na ročných kontraktoch. K podpisu zmlúv už prišlo dávnejšie, v centrále KHL ich zaregistrovali až počas tohto týždňa.

Tridsaťdvaročným rodák z mesta Skelleftea (nar. 24. júla 1981) Backlund vytvorí v Slovane brankársku dvojicu s Jaroslavom Janusom. Švéd odchytal v sezóne 2009/2010 dva zápasy v NHL za Philadelphiu Flyers (z toho jeden v play-off), prevažnú časť kariéry v zámorí strávil vo farmárskom tíme AHL Adirondack Phantoms.

Okrem materského tímu AIK Skelleftea pôsobil aj v ďalších švédskych kluboch Leksand a Timra, dovedna má na konte v najvyššej švédskej súťaži SHL 206 štartov. V minulej sezóne chytal za Viťaz Podoľsk.

Tridsaťdvaročný Foster v poslednom ročníku pôsobil v konkurenčnom Medveščaku Záhreb, v ktorom odohral dovedna 57 duelov s bilanciou 7 gólov a 16 asistencií. Stal sa tak najproduktívnejším zadákom chorvátskeho mužstva. Kurtis Foster má na svojom konte skúsenosti zo zámorskej NHL, za Philadelphiu, Minnesotu, New Jersey, Anaheim, Edmonton, Tampu Bay a Atlantu absolvoval 408 zápasov.

V minulej sezóne patril medzi výrazné opory defenzívy Záhrebu a zaradil sa k najlepším bekom celej ligy, o čom svedčí aj jeho účasť v Zápase hviezd

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Foster a Backlund sú už oficiálne hráčmi Slovana Bratislava