Američan mal pozitívny test, napriek tomu odcestoval na Australian Open

Americký tenista Tennys Sandgren (vpravo) po zápase so Švajčiarom Rogerom Federerom.
Americký tenista Tennys Sandgren (vpravo) po zápase so Švajčiarom Rogerom Federerom. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. jan 2021 o 11:07

Vlani takmer zdolal Federera.

MELBOURNE. Vedenie grandslamového Australian Open potvrdilo, že americký tenista Tennys Sandgren nepredstavuje "koronavírusové riziko" napriek tomu, že priletel do krajiny s pozitívnym testom.

Svetový hráč číslo 50 zverejnil krátko pred odletom do dejiska turnaja na sociálnej sieti niekoľko príspevkov, v ktorých oznámil, že mal už druhýkrát pozitívny test na COVID-19. Nimi vzbudil poriadny rozruch.

O hodinu bolo všetko inak

Prvýkrát ho pozitívne testovali v novembri minulého roka. Sandgren najprv uverejnil správu, že zrejme neodletí, o hodinu neskôr však už bola situácia iná.

"Wow, som v lietadle. Možno som len príliš dlho zatajoval dych. Craig Tiley je čarodejník," napísal hráč na twitteri.

Tiley je riaditeľ Australian Open, ktorý dlhé mesiace pracoval na bezpečnostnom koncepte príchodu hráčov na grandslamový turnaj v čase pandémie.

Vedenie Austrálskeho tenisového zväzu už dávnejšie oznámilo, že na turnaj môžu prísť len tí, ktorí budú mať pred príletom negatívne testy.

Týka sa to aj hráčov, ktorí už ochorenie prekonali a dostanú na základe príslušnej lekárskej dokumentácie povolenie od miestnej vlády.

"V prípade Tennysa Sandgrena, ktorý sám informoval o predošlom pozitívnom teste v novembri, lekárske záznamy skontrolovali príslušné orgány v štáte Victoria. Na základe toho dostal povolenie priletieť," cituje AP slová Tileyho.

Vlani takmer zdolal Federera

Všetci zahraniční účastníci Australian Open musia po prílete do Melbourne absolvovať 14-dňovú karanténu.

V rámci prísnych hygienických pravidiel počas turnaja musia stráviť denne vo svojich "bio-bezpečnostných bublinách" v hotelových izbách 19 hodín, na tréning majú vyčlenených päť hodín.

Sandgren vlani postúpil v Melbourne do štvrťfinále, v ktorom v piatich setoch podľahol Švajčiarovi Rogerovi Federerovi.

Dvadsaťnásobného grandslamového šampióna mal takmer na lopatkách, vo štvrtom sete nevyužil sedem mečbalov, z toho tri v sérii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Američan mal pozitívny test, napriek tomu odcestoval na Australian Open