Rybáriková, Cibulková a K. Kučová majú istú účasť na Australian Open

K. Kučová (vľavo), Cibulková (uprostred) a Rybáriková nastúpia v hlavnej súťaži Australian Open.
K. Kučová (vľavo), Cibulková (uprostred) a Rybáriková nastúpia v hlavnej súťaži Australian Open. (Autor: TASR/AP, SME)
SITA|6. dec 2017 o 16:56

Šancu vyhnúť sa kvalifikácii má aj Jana Čepelová.

MELBOURNE. Magdaléna Rybáriková, Dominika Cibulková a Kristína Kučová sú slovenskými tenistkami s právom štartu priamo v hlavnej súťaži dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open 15. - 28. januára 2018 na tvrdom povrchu v Melbourne.

Uzávierka bola tento týždeň na základe svetového rebríčka k 4. decembru. Rekonvalescentka K. Kučová využila tzv. chránený renking (rovnako ako Nemka Anna-Lena Friedsamová a Ruska Margarita Gasparianová), a to v podobe 95. miesta.

Z oprávnených sa neprihlásili Ruska Svetlana Kuznecovová a Číňanka Čeng Saj-saj. Prvá spomenutá už koncom novembra naznačila svoju absenciu po operácii zápästia nedominantnej ľavej ruky.

Čiara AO je pod Kolumbijčankou Marianou Duqueovou-Marinovou, 107. v aktuálnom hodnotení. K 108 hráčkam "in" (107 mínus 2 plus 3) pribudne 12 kvalifikantiek a 8 držiteliek voľnej karty.

Tretia "vonku" za americkou reprezentantkou Annou Tatišviliovou a Sofiou Keninovou tiež z USA je Slovenka Jana Čepelová, má teda solídnu šancu ešte sa vyhnúť kvalifikácii.

Uzávierka kvalifikácie bude o tri týždne podľa poradia k 25. decembru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková, Cibulková a K. Kučová majú istú účasť na Australian Open