Na Australian Open prvý raz postúpila Egypťanka. Sherifová sa neubránila emóciám

Egyptská tenistka Mayar Sherifová na Australian Open 2021.
Egyptská tenistka Mayar Sherifová na Australian Open 2021. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. feb 2021 o 16:45

Na Australian Open sa písala egyptská tenisová história.

MELBOURNE. V utorok sa na Australian Open v Melbourne písala aj egyptská tenisová história. Mayar Sherifová zdolala Francúzku Chloé Paquetovú 7:5, 7:5 a ako prvá Egypťanka vyhrala zápas na grandslamovom turnaji.

Súboj dvoch úspešných kvalifikantiek rozhodli dve prelomené podania francúzskej hráčke v koncovkách oboch setov.

"Kúsok histórie! Mayar je prvá Egypťanka, ktorá postúpila na grandslame do 2. kola. Gratulujeme," napísali organizátori Australian Open na twitteri.

Sherifová: Ďakujem Egyptu

Dvadsaťštyriročná Káhirčanka, ktorej patrí v rebríčku WTA 131. priečka, dosiaľ hrala na turnaji "veľkej štvorky" len vlani na Roland Garros v Paríži, ale tam svoj zápas 1. kola prehrala.

Účasť v Melbourne si musela vybojovať v januárovej kvalifikácii v Dubaji v SAE a aj tento počin bol z pohľadu egyptského tenisu historický.

"Ďakujem Egyptu, ďakujem celej svojej rodine, skvelým fanúšikom aj sponzorom. Bez tejto obrovskej podpory by som to nedokázala. Všetkých vás milujem. Toto je však iba začiatok," napísala Sherifová na facebooku ešte po svojom postupe do Melbourne.

Jej súperkou v 2. kole bude ďalšia kvalifikantka - Slovinka Kaja Juvanová. Síce prehrala prvý set s nasadenou trinástkou Johannou Kontovou z Veľkej Británie 4:6, ale za stavu 2:0 v druhom sete Kontová odstúpila pre zranenie.

Prekvapivý koniec favoritky

V druhý hrací deň sa s úvodným grandslamovým turnajom roka prekvapivo rozlúčila aj nasadená dvanástka Victoria Azarenková.

Bývalá svetová jednotka a víťazka Australian Open z rokov 2012 a 2013 podľahla Američanke Jessice Pegulovej 5:7, 4:6.

Tridsaťjedenročná Azarenková bola medzi 72 tenistami, ktorí museli v Melbourne podstúpiť po prílete sprísnenú karanténu a počas dvoch týždňov nemohli obrazne vytiahnuť päty z hotelovej izby.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Na Australian Open prvý raz postúpila Egypťanka. Sherifová sa neubránila emóciám