Poláškovi tesne ušiel postup v mixe, pri mečbale súperov spravil veľkú chybu

Filip Polášek.
Filip Polášek. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|16. feb 2021 o 12:40

Česko-slovenskému páru chýbal jeden bod.

MELBOURNE. Slovenský tenista Filip Polášek s Češkou Luciou Hradeckou prehrali v osemfinále miešanej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open 2021 v Melbourne.

V utorkovom súboji podľahli britsko-slovinskej dvojici Neal Skupski, Andreja Klepačová po veľkej dráme 7:6 (3), 6:7 (5), 8:10.

Polášek s Hradeckou mali v druhom sete mečbal.

Dobré podanie Klepačovej však odvrátila Hradecká priamo na raketu Skupského, ktorý z ľahkej pozície nemal problém odvrátiť koniec zápasu. 

V zápasovom tajbrejku sa oba páry striedali vo vedení. Česko-slovenská dvojica otočila z 4:7 na 8:7, ale nasledujúce tri loptičky už patrili súperom. 

Pri ich mečbale spravil Polášek veľkú chybu. Po výbornom podaní sa dostal k dvom volejom. Prvý Klepačová s námahou vrátila na druhú stranu, ale následne slovenský tenista netrafil odkrytú polovicu kurtu. 

Skupski s Klepačovou sa vo štvrťfinále turnaja stretnú s britsko-americkou dvojicou Joe Salisbury a Desirae Krawczyková.

Filip Polášek pokračuje v Melbourne vo štvorhre mužov, kde sa spolu s Chorvátom Ivanom Dodigom po roku opäť prebojovali medzi elitné kvarteto.  

Australian Open 2021 - osemfinále mixu:

Filip POLÁŠEK, Lucie Hradecká (SR/ČR) - Neal Skupski, Andreja Klepačová (V. Brit/ Slov.) 7:6 (3), 6:7 (5), 8:10


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Poláškovi tesne ušiel postup v mixe, pri mečbale súperov spravil veľkú chybu