Senzačná šampiónka, Filip Polášek v elitnej desiatke (fotogaléria)

Srbský tenista Novak Djokovič drží trofej po víťazstve nad Rakúšanom Dominicom Thiemom vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.
Srbský tenista Novak Djokovič drží trofej po víťazstve nad Rakúšanom Dominicom Thiemom vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. (Autor: TASR/AP)
Stanislava Ivánková, SITA|3. feb 2020 o 17:38

Pozrite si najlepšie momenty z tenisového turnaja Australian Open.

MELBOURNE. Srbský tenista Novak Djokovič po skončení úvodného grandslamového turnaja sezóny Australian Open v Melbourne vystriedal Španiela Rafaela Nadala na čele rebríčka ATP vo dvojhre.

Djokovič si z Melbourne odniesol už ôsmy singlový titul, Nadal sa z turnaja porúčal už vo štvrťfinále. Na tretej priečke zostal Švajčiar Roger Federer a na štvrtú sa z piatej posunul neúspešný finalista Dominic Thiem z Rakúska. Vystriedal na nej Rusa Daniila Medvedeva.

V rebríčku WTA síce nenastala zmena na čele, no posuny sa udiali na ďalších priečkach. Na druhú pozíciu sa posunula Rumunka Simona Halepová, na tretiu klesla Češka Karolína Plíšková, štvrtá je po novom Ukrajinka Elina Svitolinová, piaty post patrí Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Bencicovej.

Víťazka dvojhry v Melbourne Američanka Sofia Keninová sa posunula o osem priečok nahor na 7. miesto.

Pozrite si najlepšie momenty z Australian Open

Tenisový turnaj Australian Open 2020: fotogaléria

3.2.2020

Zo Slovákov je singlovou národnou jednotkou naďalej Andrej Martin na 100. mieste, dvojkou Norbert Gombos na 104. priečke a trojkou Jozef Kovalík na 130. stupienku.

Zo žien je najlepšou slovenskou tenistkou Viktória Kužmová, ktorej patrí 65. miesto. Slovenskou dvojkou je Jana Čepelová na 161. pozícii a trojkou Kristína Kučová (164.).

Deblista Filip Polášek, ktorý sa s Chorvátom Ivanom Dodigom dostal na AO do semifinále štvorhry mužov, poskočil z dvanástej na siedmu priečku.

Je to jeho kariérne maximum, dosiaľ bol najvyššie desiaty - vlani v novembri. Pred Australian Open patrila 34-ročnému Zvolenčanovi dvanásta priečka, v budúcnosti by rád zaútočil aj na post svetovej jednotky.

Slovenskou deblovou dvojkou medzi mužmi je Igor Zelenay na 69. stupienku. Medzi ženami je vo štvorhre najvyššie Viktória Kužmová na 30. mieste, Tereze Mihalíkovej patrí 215. priečka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Senzačná šampiónka, Filip Polášek v elitnej desiatke (fotogaléria)