Suverénny Djokovič je vo štvrťfinále, Federer napriek slabšiemu začiatku taktiež vyhral

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: AP/Lee Jin-man)
TASR|26. jan 2020 o 07:15

Miloš Raonič zatiaľ pôsobí suverénne.

MELBOURNE. Kanadský tenista Miloš Raonič ako prvý postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V nedeľnom zápase osemfinále zdolal Chorváta Marina Čiliča 6:4, 6:3, 7:5. Raonič ťažil zo skvelého podania, keď si pripísal 35 es, z toho 21 v prvých dvoch setoch.

"Ak chcem uspieť proti Nolemu, budem musieť nasúkať viac ako 35 es. Máme úplne odlišný štýl hry. V doterajších vzájomných zápasoch slávila úspech jeho taktika, dokázal eliminovať moje podanie. Ja musím byť ten, kto bude diktovať hru," zdôraznil Raonič.

Suverénny postup má za sebou obhajca titulu zo Srbska Novak Djokovič, ktorý si poradil s Argentíncom Diegom Schwartzmanom. Nedal súperovi prakticky žiadnu šancu a len jediný raz prišiel o svoj servis.

"Miloš je jeden z najvyšších a najsilnejších hráčov na okruhu ATP a disponuje mimoriadne kvalitným podaním.

Musím byť pripravený na raketové servisy. Dôležité bude, aby som dobre returnoval," uviedol pre akreditované médiá Djokovič, ktorý doposiaľ odohral proti Raoničovi deväť zápasov a vo všetkých slávil úspech.

Postupuje aj Američan Tennys Sandgren, ktorý je na Australian Open po druhý raz v kariére vo štvrťfinále. Zdolal Taliana Fabia Fogniniho 7:6 (5), 7:5, 6:7 (2), 6:4.

Roger Federer sa pätnástykrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslmovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Na čele historických tabuliek sa tak osamostatnil od Austrálčana Johna Newcomba. V osemfinále si Federer ako nasadená trojka poradil s Maďarom Mártonom Fucsovicsom 4:6, 6:1, 6:2, 6:2.

"Začiatok bol ťažký, pretože Marton hral veľmi dobre. Chvíľu mi trvalo, kým som na neho našiel recept, ale od druhého setu to bolo jednoduchšie," citovala Federera agentúra AFP.

Vyjadril sa aj k Tennysovi Sandgrenovi, svojmu ďalšiemu súperovi. "Bude to špeciálny zápas, určite to bude zábava. Už som hral v živote veľa zápasov, ale nikdy proti Tennysovi," povedal so smiechom Švajčiar.

Jeho štvrťfinálovým súperom bude Američan Tennys Sandgren. Druhú dvojicu utvoria Novak Djokovič a Miloš Raonič.

Australian Open 2020 - dvojhra - muži - osemfinále:

Miloš Raonič (32-Kan.) - Marin Čilič (Chor.) 6:4, 6:3, 7:5

Novak Djokovič (Srb.) - Diego Schwartzman (14-Arg.) 6:3, 6:4, 6:4

Tennys Sandgren (USA) - Fabio Fognini (12-Tal.) 7:6 (5), 7:5, 6:7 (2), 6:4

Roger Federer (3-Švaj,) - Marton Fucsovics (Maď.) 4:6, 6:1, 6:2, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Suverénny Djokovič je vo štvrťfinále, Federer napriek slabšiemu začiatku taktiež vyhral