Austrália vyhrala Hopman Cup, titul získala po sedemnástich rokoch

(Autor: Twitter)
SITA|9. jan 2016 o 11:00

Na celkový triumf čakali od roku 1999 - vtedy triumfovali Mark Philippoussis a Jelena Dokičová. Druhé víťazstvo v Hopmanovom pohári pre Austráliu vybojovali Nick Kyrgios a Daria Gavrilovová.

PERTH. Domáci tenisoví reprezentanti Austrálie druhýkrát v histórii získali Hopmanov pohár miešaných družstiev na tvrdom povrchu v austrálskom Perthe.

Daria Gavrilovová a Nick Kyrgios pod hlavičkou "zelenej" Austrálie vedú v sobotňajšom finále 28. ročníka nad Ukrajincami Elinou Svitolinovou a Alexandrom Dolgopolovom nezvratne 2:0.

Rozhodnutie padlo už po dvojhrách. O vstupný náskok austrálskych nádejí sa postarala Gavrilovová. V dramatickom stretnutí zdolala Svitolinovú za 103 minút 6:4, 7:6 (6).

Gavrilovová viedla v druhom sete 4:2. V tajbrejku potom prehrávala 0:5 i 1:6, ale ziskom siedmich loptičiek za sebou uspela a doviedla súboj do víťazného konca.

V následnom mužskom singli sa za necelú hodinu presadil Kyrgios. Za 58 minút zvíťazil nad Dolgopolovom 6:3 a 6:4.

Domáci tenista po vyhranom prvom sete brejkol ukrajinského protivníka v piatom geme druhého dejstva a pri svojom podaní už nemal vážnejšie problémy. Premenil hneď prvý mečbal.

gavrilovova_res.jpg

Daria Gavrilovová získala pre Austrália vo finále prvý bod. FOTO - TASR/AP.

"Bol to pamätný týždeň. Som rád, že som tu mohol hrať. Je to jedno z mojich najobľúbenejších podujatí. Dal som do toho všetko. Som rád aj za Dariu, s ktorou sme vyrastali a hrali spolu v junioroch," povedal Kyrgios.

"Sú to výnimočné pocity. Som šťastná. Keď som prehrávala v tajbrejku 1:6, už som si hovorila, že to pravdepodobne pôjde do tretieho setu. Tak som sa upokojila a hrala uvoľnene. A to pomohlo," dodala Gavrilovová.

sampioni_res.jpg

Nick Kyrgios a Daria Gavrilovová dvíhajú víťaznú trofej. FOTO - SITA/AP.

Austrálčania čakali na celkový triumf v Hopmanovom pohári od roku 1999. Mark Philippoussis a Jelena Dokičová vtedy uspeli vo finále proti švédskej dvojici Jonas Björkman, Aasa Carlssonová. Domáci mali naposledy finálové zastúpenie v ročníku 2003 - trofej im uchmatli Američania.

Ukrajinskí tenisti po roku 1995 postúpili druhýkrát v histórii do finále Hopman Cupu. Pred 21 rokmi súrodenci Andrej a Natalia Medvedevovci podľahli Nemcom Borisovi Beckerovi s Anke Huberovou 0:2. Miešaná štvorhra sa už nekonala.

HOPMAN CUP - finále:

"zelená" Austrália - Ukrajina 2:0

Daria Gavrilovová - Elina Svitolinová 6:4, 7:6 (6)

Nick Kyrgios - Alexandr Dolgopolov 6:3, 6:4

Mix sa nehral

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Austrália vyhrala Hopman Cup, titul získala po sedemnástich rokoch