Mala vysoké ambície. Viktória Forster odchádza z ME sklamaná a smutná

Viktória Forsterová počas halových ME v Istanbule 2023.
Viktória Forsterová počas halových ME v Istanbule 2023. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. mar 2023 o 09:45

Vo svojom rozbehu obsadila piate miesto.

ISTANBUL. Slovenskej bežkyni Viktórii Forsterovej sa nepodarilo postúpiť do semifinále na halových majstrovstvách Európy v Istanbule ani na 60 m prek.

V treťom rozbehu obsadila 5. miesto výkonom 8,24 s a nedostala sa medzi trojicu priamo postupujúcich a ani medzi štvoricu, ktorú posunul ďalej čas. Na postupové 16. miesto stratila jednu desatinu, celkovo bol jej čas až 26. najlepší.

Forsterová v súčasnej sezóne dokázala vylepšiť slovenský halový rekord na 8,03 a mala ambície minimálne na semifinále.

"Nevyšiel mi už včerajšok na hladkej šesťdesiatke, snažila som sa to dostať z hlavy. Nepodarilo sa. Dnešok ma veľmi mrzí a ešte dlho bude," povedala v cieli pre Českú televíziu smutná Forsterová.

Nenadviazala tak na úspechy z minulej sezóny, v ktorej postúpila na prekážkach do semifinále na halových MS v Belehrade i na ME v Mníchove.

VIDEO: Viktória Forster a jej emotívna reakcia po sklamaní na halových ME v atletike 2023

"Raz ste hore, raz dolu. K spokojnosti mám veľmi ďaleko. Preteky vždy dosť prežívam, či už v dobrom alebo zlom. Keď príde úspech, nesmierne sa z neho teším, no keď mi to nejde, tiež to veľmi prežívam a smútim. Patrí to k športu.

Čakala som, že si po piatkovej šesťdesiatke napravím chuť. Cítila som sa dobre, ale dopadlo to zle," dodala Forsterová podľa webu atletika.sk.

"Žiaľ, nenaplnili sa naše očakávania. Viktória nebola vo svojej koži, chýbala jej šprintérska iskra," skonštatovala jej trénerka Katarína Adlerová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Mala vysoké ambície. Viktória Forster odchádza z ME sklamaná a smutná