Bol majster sveta, medaily má aj z olympiády. Veselý oznámil koniec kariéry

Vítězslav Veselý počas OH v Tokiu
Vítězslav Veselý počas OH v Tokiu (Autor: SITA/AP)
TASR|24. jún 2024 o 16:52

Končí vo veku 41 rokov.

PRAHA. Český oštepár Vítězslav Veselý ukončil kariéru. V pondelok to na svojom webe oznámil Český atletický zväz (ČAS), podľa ktorého sa bývalý majster sveta i Európy oficiálne rozlúči počas tohto víkendu na národných majstrovstvách v Zlíne.

Veselý sa stal majstrom Európy v roku 2012 a o rok neskôr triumfoval na MS v Moskve s výkonom 87,17 m.

Na kontinentálnom šampionáte vybojoval aj dve strieborné medaily v rokoch 2014 a 2016, na OH sa dvakrát tešil z bronzu (2012, 2020).

"Ďakujem všetkým, ktorí ma počas celej kariéry podporovali a boli veľkou súčasťou mojej cesty. Bola to úžasná jazda plná výziev, radosti a driny. Som vďačný za všetky zážitky a skúsenosti a teším sa na ďalšie kapitoly svojho života," citoval z Veselého vyjadrenia portál idnes.cz.

Kariéru šesťnásobného českého šampióna poznačili zdravotné problémy. Na veľkom turnaji sa predstavil naposledy v roku 2022, na ME v Mníchove skončil štvrtý.

"Ďakujem Víťovi za jeho dlhoročnú reprezentačnú kariéru lemovanú európskymi aj svetovými úspechmi.

Vydržať pretekať na svetovej úrovni až do 41 rokov je naozaj úctyhodný výkon, ktorý si veľmi vážim. Želám mu všetko najlepšie do jeho ďalšej životnej fázy," uviedol predseda ČAS Libor Varhaník.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Bol majster sveta, medaily má aj z olympiády. Veselý oznámil koniec kariéry