Sprevádzala ho veľká smola. Sklamanie sa nedá ani opísať, reaguje Volko na neúčasť na OH

Ján Volko.
Ján Volko. (Autor: TASR)
Sportnet|8. júl 2024 o 12:04 (aktualizované 8. júl 2024 o 13:24)

Slovenský šprintér sa o postup usiloval v disciplíne na 100 aj 200 metrov.

BRATISLAVA. Slovenský šprintér Ján Volko sa neprebojoval na nadchádzajúce olympijské hry v Paríži.

O postup usiloval v disciplíne na 100 aj 200 metrov, no v oboch mu olympijská miestenka tesne ušla.

Podobne ako Daniela Ledecká (400 m prekážok) bol v kvalifikačných rebríčkoch tesne pod čiarou postupu, ani jeden z nich sa neposunul nahor ani po administratívnom sprocesovaní u Svetovej atletiky (WA) a po potvrdzovaní záujmu o štart jednotlivých pretekárov.

"Podľa renkingu som nepostúpil ani na 200 ani na 100 metrov, pričom k postupu na 200 metrov mi chýbali v priemere 2 body, keďže som celkovo priemerne získal 1197 bodov a na postup stačilo 1199.

Toto sklamanie sa nedá opísať, urobili sme pre to viac ako maximum, dali sme do toho všetko úsilie, všetku snahu, no aj napriek všetkým problémom sme ešte zabojovali o solídne výkony, no ani to nestačilo," uviedol na sociálnej sieti Instagram.

Vyjadril sa aj na adresu niektorých atlétov, ktorí na olympijské hry postúpili.

"Toto sklamanie je ešte o to väčšie, že sa predo mňa dostali šprintéri, ktorí nemajú tento rok bežaný žiadny čas alebo majú horšie sezónne maximum ako ja, prípadne figurovali na nejakých vymyslených pretekoch, ktorým sa nedá veriť. Ale tak to už bohužiaľ je."

Volko mal takisto smolu aj vo finálovom behu na majstrovstvách Slovenska v Banskej Bystrici.

"Je to smutné, pretože na majstrovstvách Slovenska počas celého dňa v nedeľu nefúkal vietor silnejší ako 2,6 metra do chrbta. Iba v mojom behu vo finále bol 3,8, pričom za tento silný vietor mi odpočítali 22 bodov, čo je naozaj dosť.

Už aj keby som len vo finále mal vietor 2,6, tak s týmto vetrom postúpim, mám celkový priemer 1200 bodov a nemusel by som tu takto smutne vysvetľovať čo sa udialo.

Pritom 5 minút po nás mali ženy už regulárny vietor. Možno stačilo len bežať o 5 minút neskôr, možno proste nejak inak nastaviť ten štartový výstrel, počkať minútu, ale to už je bohužiaľ za nami a nedá sa s tým už nič urobiť," doplnil.

Slovenský šprintér tak nezopakuje účasť z olympijských hier v Tokiu 2020, kde súťažil v oboch disciplínach.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Sprevádzala ho veľká smola. Sklamanie sa nedá ani opísať, reaguje Volko na neúčasť na OH