Ledecká postúpila do semifinále ME, Zapletalová medzi najhoršími

Daniela Ledecká na štarte rozbehu na 400 m prekážok.
Daniela Ledecká na štarte rozbehu na 400 m prekážok. (Autor: SITA/AP)
TASR|17. aug 2022 o 12:20 (aktualizované 17. aug 2022 o 14:00)

V Mníchove sa darilo aj Matejovi Baluchovi.

MNÍCHOV. Slovenský reprezentant Matej Baluch postúpil na majstrovstvách Európy v Mníchove z rozbehov do semifinále behu na 400 m prekážok.

V druhom zo štyroch rozbehov finišoval tretí výkonom 50,49 s, za osobným rekordom z mája zaostal o 28 stotín sekundy. Do semifinále postupovali z každého rozbehu traja najlepší, ďalej idú aj najlepší dvaja s časom.

V rovnakej disciplíne sa nedarilo Martinovi Kučerovi, ktorý v prvom rozbehu skončil piaty časom 50,82 s. Na prienik ďalej bol potrebný výkon aspoň 50,09 s.

"Vzhľadom na časy súperov som postup nečakal. Každý z nich dokázal už prekonať hranicu 50 sekúnd. Bola to výzva. Každý beh je však iný, obzvlášť na prekážkach. Som nesmierne rád, že to vyšlo. Sústredil som sa na seba, no keď súper na poslednej prekážke zakopol, uvidel som šancu na postup. Zabojoval som a vyšlo to," povedal Baluch pre oficiálny server Slovenského atletického zväzu (SAZ).

Tri semifinálové behy sú v Bavorsku na programe vo štvrtok predpoludním, finále s osmičkou najlepších príde na rad v piatok o 22.00 h.

Medzi ženami na 400 m prek. Daniela Ledecká v druhom rozbehu skončila tretia výkonom 56,98 s a nemusela čakať na ďalšie pretekárky, do semifinále z každého rozbehu postúpili tri najlepšie plus ďalšie tri pretekárky s časom.

"Eugene som už dávno vytesnila z hlavy. Keď si to človek v sebe drží, môže sa to zopakovať. Išla som si svoje a som rada, že sa mi podarilo postúpiť.

Daniela Ledecká (vľavo) počas ME v Mníchove 2022.
Daniela Ledecká (vľavo) počas ME v Mníchove 2022. (Autor: TASR/AP)

Bežalo sa mi dobre, až ma prekvapilo, ako som bola uvoľnená aj vzhľadom na to, že som mala za sebou americký šampionát.

Teší má záver. Počas mojej kariéry som väčšinou vo finiši nevládala, no teraz som zabojovala," vyjadrila spokojnosť pre Českú televíziu Ledecká.

Emma Zapletalová z tretieho rozbehu zostala bez postupu, keďže časom 58,65 s skončila až ôsma a celkovo v rozbehoch horší čas dosiahla iba jedna zo súperiek.

Tri semifinálové behy na 400 m prek. žien sú v Mníchove na programe vo štvrtok na pravé poludnie, osemčlenné finále je naplánované na piatok o 21.45 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Ledecká postúpila do semifinále ME, Zapletalová medzi najhoršími