Duplantis nebol úplne spokojný, opäť však zdolal amerického rivala

Švédsky skokan o žrdi Armand Duplantis.
Švédsky skokan o žrdi Armand Duplantis. (Autor: Reuters)
TASR|28. máj 2022 o 10:55

Program atletickej Diamantovej ligy pokračoval v Eugene.

EUGENE. Švédsky atlét Armand Duplantis vyhral súťaž v skoku o žrdi aj na mítingu atletickej Diamantovej ligy v americkom Eugene.

Svetový rekordér uspel aj na druhom podujatí DL, hranicu 600 cm však tentoraz neprekonal. Pri prvom tohtoročnom štarte pod holým nebom skočil 591 cm.

Duplantis odsunul na druhé miesto rovnako ako na OH v Tokiu Američana Chrisa Nilsena (581). Pokúšal sa ešte o 607 cm, ale jeho skoky boli neúspešné.

"Najdôležitejšie bolo víťazstvo, ale klamal by som, keby som tvrdil, že ma tých 607 nemrzí. Myslel som si, že by sa mi to mohlo podariť," povedal podľa AFP Duplantis, ktorý 13. mája triumfoval v hale v Dauhe výkonom 602 cm.

Ukrajinka Jaroslava Mahučichová ako prvá výškarka v tomto roku skočila 200 cm. Druhá Američanka Vashti Cunninghamová zdolala latku vo výške 193 cm.

V disku zvíťazila úradujúca olympijská šampiónka Valarie Allmanová z USA (68,35 m), ktorá zdolala Chorvátku Sandru Perkovičovú (65,50).

V behu na 5000 m sa z triumfu radovala Ejgayehu Tayeová z Etiópie. Časom 14:12,98 min vylepšila rekord mítingu i osobné maximum, ktorým sa zaradila na piate miesto historických tabuliek.

V súťaži mužov triumfoval olympijský víťaz a svetový rekordér Joshua Cheptegei z Ugandy, ktorý ako prvý v tomto roku pokoril hranicu 13 minút časom 12:57,99.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Duplantis nebol úplne spokojný, opäť však zdolal amerického rivala