Atléticu nevyšiel ťah s Costom, zase odohral len zopár minút

Diego Costa podobne ako v Barcelone aj vo finále Ligy majstrov striedal hneď v úvode zápasu.
Diego Costa podobne ako v Barcelone aj vo finále Ligy majstrov striedal hneď v úvode zápasu. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. máj 2014 o 11:47

Po finále Ligy majstrov sa z trofeje tešili futbalisti Realu Madrid. Do hry ich vrátil gól Ramosa v nadstavenom čase.

LISABON. Pre futbalistov Atlética Madrid sa v sobotu večer história zopakovala presne po 40 rokoch. Gólom v poslednej minúte prišli o víťazstvo vo finále Európskeho pohára majstrov 1974, keď remizovali s Bayernom Mníchov 1:1 a o trofej definitívne prišli v odvete po výsledku 0:4.

Podobný scenár bol aj v sobotu v Lisabone. Súper Atlética, jeho mestský rival Real vyrovnal stav finálového zápasu Ligy majstrov 150 sekúnd pred záverečným hvizdom, keď v tretej minúte nadstaveného času presnou hlavičkou skóroval obranca Realu Sergio Ramos.

V predĺžení potom už hráči Realu jasne dominovali a po výhre 4:1 triumfovali v najprestížnejšej klubovej súťaži po rekordný desiaty raz.

Costa sa nevyliečil

Tréner Atlética Diego Simeone doplatil na predzápasové zaradenie útočníka Diega Costu do zostavy. Rodák z Brazílie reprezentujúci Španielsko nemal doliečené zranenie stehenného svalu a najmä preto vydržal na trávniku v sobotu večer iba úvodných deväť minút. Atleticu potom chýbalo striedanie v predĺžení, kde mali viac síl hráči Realu.

"Nasadenie Diega do zápasu si beriem na zodpovednosť. Urobil som chybu, nebol stopercentne fit a nemal hrať," povedal po zápase Simeone.

Costa musel pre rovnaké zranenie striedať už aj pred týždňom v ligovom finále proti Barcelone.

"Napriek tomu sme boli k celkovému víťazstvu veľmi blízko. Nemáme sa však za čo hanbiť, hráči odovzdali na ihrisku všetko, čo mali v sebe. Som na nich hrdý, rovnako ako aj na celý môj realizačný tím. Real bol dnes jednoducho lepší," priznal Simeone.

Tréner ho čaká do Brazílie

Tréner španielskej futbalovej reprezentácie Vicente del Bosque odložil oznámenie záverečnej nominácie na MS v Brazílii na neskorší termín. Chce tým práve zvýšiť šance na nominovanie zraneného Costu.

Šéf španielskej lavičky zatiaľ oznámil 19-členný menoslov hráčov, ktorí budú k dispozícii na priateľský zápas proti Bolívii. Zoznam neobsahuje mená futbalistov Atletica Madrid a Realu Madrid, ktorým chcel tréner po finále Ligy majstrov 2013/2014 dopriať čas na odpočinok.

O Godína je záujem

Uruguajský obranca úradujúceho španielskeho majstrovského futbalového klubu Atlético Madrid Diego Godín je v hľadáčiku viacerých ambicióznych európskych tímov. Francúzsky denník L´Equipe konkrétne referuje, že 28-ročný stopér by už v lete mohol zamieriť do Interu Miláno, Borussie Dortmund či FC Chelsea.

Godín v sobotu v Lisabone v 36. min hlavou po chybe brankára Realu Ikera Casillasa otvoril skóre finále Ligy majstrov proti mestskému rivalovi Realu, ale zverenci Diega Simeoneho napokon prehrali 1:4 po predĺžení. Zadák Atlética má kontrakt do 30. júna 2015.

36. min: Brankár Realu Iker Casillas urobil pri vybehnutí chybu a Diego Godin ho hlavou preloboval - Atletico viedlo 1:0.

atletico_1_0.gif


Finále Ligy majstrov

Real Madrid - Atlético Madrid 4:1 (0:1) po predĺžení

Góly: 90.+4. Sergio Ramos, 110. Bale, 118. Marcelo, 120. Ronaldo (11 m) - 36. Diego Godin

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Atléticu nevyšiel ťah s Costom, zase odohral len zopár minút