Bartyová sa dočkala po viac ako roku, v Melbourne udelili aj spoločný titul

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová.
Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. feb 2021 o 08:45

Podujatie WTA Grampians Trophy sa skončilo predčasne.

MELBOURNE. Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová sa stala víťazkou podujatia WTA Yarra Valley Classic. Svetová a turnajová jednotka zdolala vo finále dvojhry šiestu nasadenú Španielku Garbine Muguruzovú 7:6 (3), 6:4.

Bartyová vybojovala deviaty singlový titul, prvý po takmer trinástich mesiacoch. Naposledy triumfovala v januári 2020 pred domácim fanúšikmi v Adelaide.

Okrem 24-ročnej tenistky sa v Melbourne v rámci prípravných turnajov pred Australian Open tešili z titulu aj ďalší piati tenisti. 

Podujatie s názvom WTA Gippsland Trophy ovládla Belgičanka Elise Mertensová, ktorá vo finále zdolala Kaiu Kanepiovú z Estónska 6:4, 6:1. Cestu do finále mala uľahčenú, keďže Japonka Naomi Osaková na semifinále nenastúpila.

Medzi mužmi sa v tridsiatich rokoch dočkal premiérového titulu na okruhu ATP Brit Daniel Evans. Turnajom prešiel bez straty setu a vo finále mu Kanaďan Félix Auger-Aliassime dokázal zobrať len päť gemov. 

Finále Great Ocean Road Open bolo čisto talianskou záležitosťou. Stefano Travaglia siahal podobne ako Evans na svoj prvý titul na profesionálnom okruhu, ale proti bol iba 19-ročný Jannik Sinner. Vyhral po setoch 7:6 (4), 6:4. 

Zaujímavá situácia nastala v rámci turnaja WTA Grampians Trophy. Spoločne sa totiž stali víťazkami Estónka Anett Kontaveitová aj Američanka Ann Liová.

Organizátori rozhodli, že vzhľadom na posunutý program sa finále dvojhry z časových dôvodov hrať nebude. Už v pondelok totiž štartuje v Melbourne úvodný grandslamový turnaj sezóny Australian Open.

Súhrn finálových zápasov:

WTA Yarra Valley Classic

Ashleigh Bartyová (Aus.-1) - Garbine Muguruzová (Šp.-6) 7:6 (3), 6:4

WTA Gippsland Trophy

Elise Mertensová (Belg.-7) - Kaia Kanepiová (Est.) 6:4, 6:1

ATP Murray River Open

Daniel Evans (V.Brit.-8) - Felix Auger-Aliassime (Kan.-3) 6:2, 6:3

ATP Great Ocean Road Open

Jannik Sinner (Tal.-4) - Stefano Travaglia (Tal.) 7:6 (4), 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bartyová sa dočkala po viac ako roku, v Melbourne udelili aj spoločný titul