Hráči Čile porušili pravidlá na Copa América, Vidal a spol. si zavolali holiča

Arturo Vidal.
Arturo Vidal. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. jún 2021 o 09:19

V médiách sa spomínajú aj ďalšie prešľapy čilských reprezentantov.

SAO PAULO. Futbalisti Čile porušili bezpečnostný protokol turnaja Copa America. Do svojho kempu v brazílskom meste Cuiaba si zavolali holiča.

Incident v nedeľu potvrdilo aj vedenie výpravy. Informovala o tom agentúra AP.

"Bublinu tímu narušil holič, ktorý síce mal negatívny PCR test, no v žiadnom prípade nebol oprávnený prísť do kontaktu s hráčmi," napísala Čilská futbalová federácia (FFCh) vo svojom vyhlásení.

Mená a počet hráčov neuviedla, no sľúbila, že za prečin dostanú pokutu. Podľa medializovaných informácií malo ísť o dvojicu Arturo Vidal a Gary Medel.

"Mrzí nás, že sme sa ocitli v takejto situácii. Zároveň však chceme verejnosť informovať, že všetci hráči mali po incidente negatívne testy."

Vyhlásenie FFCh reagovalo na správy z čilských médií, ktoré videli stredopoliarov Artura Vidala a obrancu Garyho Medela vstupovať do hotela s neoprávnenou osobou. Hráči navyše minulý týždeň zo strihania uverejnili na svojich sociálnych sieťach aj video.

Na situáciu nereagovali, no brankár Claudio Bravo informoval, že tím za ňu preberá plnú zodpovednosť.

"Sme v situácii, ktorá má jasné pravidlá. Ak ich porušíme, ohrozujeme tým ostatných. Jednoducho sa zahrávame s tým najcennejším čo máme."

Konanie hráčov odsúdil aj tréner Martin Lasarte, ktorý však hráčov neplánuje suspendovať pred pondelkovým zápasom proti Uruguaju: "Bola to vážna chyba, nerozvážnosť, no už sa to nebude opakovať."

Podľa protokolu turnaja musia účastníci za vstup neoprávnenej osoby do tímových priestorov zaplatiť pokutu 15-tisíc dolárov, pri druhom porušení je pokuta dvojnásobná.

Čile je po dvoch zápasoch na spoločnom prvom mieste A-skupiny s Argentínou. V ich vzájomnom zápase sa minulý pondelok zrodila remíza 1:1.

V piatok si Čile poradilo s Bolíviou 1:0. V pondelok ho čaká Uruguaj, v piatok Paraguaj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hráči Čile porušili pravidlá na Copa América, Vidal a spol. si zavolali holiča