Aršavinova budúcnosť v nedohľadne

SITA|7. okt 2008 o 12:34

Hviezda Zenitu stále nevie, kde bude pôsobiť.

MOSKVA. Mal sa stať hitom prestupového futbalového leta a nástupcom Dimitara Berbatova v útoku anglického Tottenhamu Hotspur, teraz zatiaľ bez výsledku rokuje o novej zmluve so svojím doterajším zamestnávateľom Zenitom Petrohrad.

Ruský reprezentant Andrej Aršavin stále pomýšľa na pokračovanie kariéry v niektorom z popredných európskych klubov a sníva o FC Barcelona. Prekážka je vysoká 30 miliónov eur, takúto sumu určil petrohradský držiteľ Pohára UEFA za vstupenku na rokovania.

"Táto neistá situácia ma deprimuje. Stále sme sa s prezidentom klubu nedohodli na niektorých bodoch novej zmluvy. Nádej však nestrácam, dohoda by mala byť zárukou budúcnosti pre obe strany. Inak by Zenit skončil po vypršaní môjho kontraktu s prázdnymi rukami," povedal Aršavin.

Podľa bývalého trénera Tottenhamu Terryho Venablesa spravil londýnsky klub chybu, keď svoje pytačky prerušil s tým, že ruské ofenzívne duo Roman Pavľučenko - Andrej Aršavin sa pokúsi dať dohromady v zimnom prestupovom období. "Spolu s Pavľučenkom by Aršavin vytvoril perfektnú útočnú dvojicu," myslí si Venables.

Plány Tottenhamu by mohlo ohroziť ich postavenie v tabuľke v Premier League. Agent 27-ročného Aršavina totiž tlmočil želanie svojho klienta, že na Britských ostrovoch sú iba štyri kluby, za ktoré je ochotný hrať - Manchester United, FC Liverpool, Arsenal a FC Chelsea. "Nie je to o peniazoch, ale o športových ambíciách a túžbe hrať v Lige majstrov," tvrdí Dennis Lachter. Tottenham má momentálne k veľkej štvorke poriadne ďaleko, po 7 kolách je na poslednom 20. mieste tabuľky.

Nachádzate sa tu:
Domov