Aršavin by s radosťou prestúpil do Realu Madrid

SITA|12. nov 2008 o 20:36

Hviezda ruského futbalového klubu Zenit Petrohrad Andrej Aršavin vyhlásila, že by v blízkej budúcnosti veľmi rada pôsobila v Reale Madrid.

MADRID. "Ako by som mohol nechcieť prestúpiť do Realu, veď to je jeden z najlepších tímov na svete," nechal sa počuť spoluhráč slovenských futbalistov Tomáša Hubočana a Kamila Čontofalského a dodal: "Budúci rok chcem odísť zo Zenitu za každú cenu. Myslím si, že už začiatkom roka 2009 budem pôsobiť v inom klube. Momentálne nie je kľúčovou otázkou to, či ma Real chce, ale skôr to, či ma Zenit pustí." Dvadsaťsedemročný ofenzívny futbalista sa do pozornosti viacerých popredných európskych klubov dostal zásluhou vynikajúcich výkonov na tohtoročnom kontinentálnom šampionáte v Rakúsku a Švajčiarsku.

Real Madrid by v januárovom prestupovom termíne rád získal Aršavina najprv na polročné hosťovanie, aktuálne štvrtý tím Primera División by následne na základe výkonnosti ruského reprezentanta podľa denníka AS rokoval so Zenitom o prípadnom prestupe. "Biely balet" však nebude môcť najlepšieho ruského futbalistu za rok 2006 využiť v zápasoch Ligy majstrov, pretože v aktuálnej edícii tejto súťaže už nastúpil v drese Zenitu. Španielsky majster v súčasnosti hľadá posilu do útoku, keďže Robinho v septembri prestúpil do anglického Manchestru City a Holanďan Ruud van Nistelrooy vypadol na pár týždňov z hry pre zranenie kolena. Vedenie Realu Madrid v predchádzajúcich týždňoch prejavovalo snahy o angažovanie Cristiana Ronalda z Manchestru United, anglický šampión však svoju oporu odmietol uvoľniť. O Aršavina sa údajne intenzívne zaujíma i FC Barcelona. Zenit si jeho služby cení na 30 miliónov eur.

Nachádzate sa tu:
Domov