Armstrong verí v zisk ôsmeho titulu na Tour de France

SITA|10. jan 2010 o 12:15

Sedemnásobný víťaz cyklistického podujatia Tour de France Američan Lance Armstrong v nedeľu povedal, že v nasledujúcej sezóne očakáva veľkú rivalitu medzi ním a španielskym ...

SYDNEY. Sedemnásobný víťaz cyklistického podujatia Tour de France Američan Lance Armstrong v nedeľu povedal, že v nasledujúcej sezóne očakáva veľkú rivalitu medzi ním a španielskym jazdcom Albertom Contadorom.

Armstrong zažije svoj debut v tíme RadioShack na blížiacich sa pretekoch Tour Down Under v Austrálii. Minulý rok sa z prestížneho prvenstva na Tour de France tešil už druhýkrát práve Contador.

Už 37-ročný Armstrong pri svojom comebacku po trojročnej prestávke skončil ako jeho tímový kolega v Astane tretí. Američan by chcel na Tour de France zaznamenať ôsme víťazstvo, ale zároveň si uvedomuje, že Contador bude opäť veľmi silným protivníkom.

"Contador je fantastický atlét, je to kompletný jazdec. V roku 2010 bude rivalita medzi nami ešte väčšia, pretože som sa rozhodol odísť do iného tímu. Skutočne verím, že môžem zvíťaziť. Vždy keď to poviem, nájde sa veľké množstvo ľudí, ktorí ma odpisujú pre môj vek, ale zostávam optimistom," povedal Armstrong.

Preteky Tour Down Under sa začínajú 17. januára. Contador vyhlásil, že svoju sezónu začne v strede februára na pretekoch Tour of Algarve v Portugalsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Armstrong verí v zisk ôsmeho titulu na Tour de France