Schmiedlová potrápila ruskú súperku, na US Open však končí

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. sep 2021 o 20:49

Prehrala s Anastasiou Pavľučenkovovou.

US Open 2021

Dvojhra žien - 2. kolo:

Anastasia Pavľučenkovová (Rus.-14) - Anna Karolína Schmiedlová (SR) 6:2, 5:7, 6:2

NEW YORK. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open.

Vo štvrtok prehrala so štrnástou nasadenou Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou po trojsetovom boji 2:6, 7:5 a 2:6. Finalistka tohtoročného Roland Garros sa v 3. kole stretne s krajankou Varvarou Gračovovou.

Schmiedlovej, ktorá v 1. kole vyradila 17-ročnú Američanku Ashlyn Kruegerovú, sa vydaril vstup do zápasu s favorizovanou Ruskou. Hneď pri prvej možnosti získala podanie súperky a ujala sa vedenia 2:0.

Potom však znervóznela, začala kopiť dvojchyby a výsledkom bolo šesť prehratých gemov v rade. Pavľučenkovová zakončila prvý set esom, vyhrala ho 6:2.

Po prestávke Slovenka opäť našla stratené tempo, znovu jej začal fungovať bekhend a postupne si vybudovala náskok 2:0 aj 4:1.

Anastasia Pavľučenkovová vs. Anna Karolína Schmiedlová.
Anastasia Pavľučenkovová vs. Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: sofascore.com)

Potom však opäť začala robiť dvojchyby, nedarilo sa jej ani na forhende a Pavľučenkovová sériou štyroch získaných gemov otočila skóre. Za stavu 5:5 Schmiedlová opäť zabrala, zvládla koncovku a zabezpečila si tretí set.

V ňom stratila podanie v treťom geme a potom už nedokázala držať krok s rozbehnutou Ruskou. Pavľučenkovová dovolila Slovenke uhrať v nasledujúcich piatich gemoch iba šesť loptičiek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová potrápila ruskú súperku, na US Open však končí