Poliaci siahali aj bez Lewandowského na bod proti Anglicku. Veľké víťazstvo, vraví Maguire

Harry Maguire oslavuje gól proti Poľsku.
Harry Maguire oslavuje gól proti Poľsku. (Zdroj: TASR/AP)
TASR|1. apr 2021 o 10:34

Anglicko zdolalo Poľsko 2:1.

LONDÝN. Obranca Harry Maguire rozhodol v závere o triumfe futbalistov Anglicka v kvalifikačnom dueli MS 2022 nad Poľskom 2:1.

Jeho tím je s plným počtom bodov z troch zápasov na čele I-skupiny.

Poliaci, prvý súper Slovenska na tohtoročnom európskom šampionáte, siahali aj bez zraneného kanoniera Roberta Lewandowského v Londýne na bod.

Proti bol Maguire, ktorý v 85. minúte halfvolejom zvnútra šestnástky po rohovom kope zariadil víťazstvo favorita.

Veľká chyba Stonesa

"Hrali sme veľmi dobre v prvom polčase a zápas sme mali úplne pod kontrolou. Gól, aký sme potom inkasovali na 1:1, dokáže zatriasť psychikou tímu. Našťastie sme však výborne zareagovali, vzchopili sme sa a odmenou bolo víťazstvo," povedal pre televíziu ITV kouč Anglicka Gareth Southgate.

Angličania sa vo Wembley ujali vedenia v 19. minúte, keď kapitán Harry Kane premenil pokutový kop po faule na Raheema Sterlinga. S desiatimi gólmi z bieleho bodu sa dostal na čelo historickej tabuľky v anglickom národnom tíme pred Franka Lamparda.

Hostia vyrovnali v 58. minúte, keď Jakub Moder potrestal obrovskú defenzívnu hrúbku obrancu Johna Stonesa. Ten ju potom stihol napraviť asistenciou na víťazný zásah Maguirea.

"Oceňujem, ako sa z toho dostal. Mohlo ho to zlomiť, ale napokon sa aj on postaral o to, že sme vyhrali," pochválil Stonesa kormidelník domácich.

Mal by byť k dispozícii VAR

"Je to pre nás veľké víťazstvo. Prvý polčas bol fajn, v druhom už to bolo iné. Súper zmenil štýl hry a trochu nám trvalo, kým sme sa prispôsobili. Máme však deväť bodov z troch zápasov a to je najdôležitejšie," vyhlásil Maguire.

Podržal Stonesa: "Nikto nie je perfektný, každý robí chyby a my obrancovia zvlášť. Hneď som mu povedal, že ideme ďalej a odmenil sa skvelou asistenciou pri mojom góle."

Poľský tím okrem zranenia Lewandowského zasiahol počas asociačného termínu aj koronavírus. Pozitívne testy mali postupne Lukasz Skorupski, Mateusz Klich, Grzegorz Krychowiak i Kamil Piatkowski.

Krychowiak mal opakovaný test negatívny a mohol nastúpiť. "Dlho sme sa držali, ale napokon to nestačilo," povedal po zápase tréner Poľska Paulo Sousa, ktorému sa nepáčil prvopolčasový penaltový verdikt po faule obrancu Michala Helika na Sterlinga.

"Na takejto úrovni predsa musí byť k dispozícii VAR. Nemal však ísť do tohto súboja, nebolo to nutné." Poliakom patrí v tabuľke so štyrmi bodmi priebežne až štvrtá priečka za Maďarskom i Albánskom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Poliaci siahali aj bez Lewandowského na bod proti Anglicku. Veľké víťazstvo, vraví Maguire