Anglicko zdolalo Brazíliu po 23 rokoch

(Autor: TASR/AP)
TASR|7. feb 2013 o 11:28

Brazília totiž prehrala v Londýne po 23 rokoch s Anglickom 1:2, pričom Ronaldiho nepremenil pokutový kop a po prvom polčase ho tréner Luiz Felipe Scolari vystriedal.

LONDÝN. Návrat brazílskeho futbalistu Ronaldinha do národného tímu po ročnej absencii vyznel rozpačito.

Podľa agentúry Reuters výkon 32-ročného kanárika bol sklamaním napriek tomu, že určitým ospravedlnením je pre neho začiatok brazílskej sezóny a fakt, že mu po zranení chýba zápasová prax.

Dvojnásobný víťaz ankety Svetový futbalista roka FIFA a majster sveta z roku 2002 pod Scolariho vedením, nedokázal prevziať úlohu lídra, o ktorú ho žiadal Scolari ako najskúsenejšieho hráča, pričom skúsenosti so svetovým šampionátom majú už len ďalší štyria hráči.

Ronaldinho v stredu večer nevyužil v polovici úvodného polčasu pokutový kop, ktorý zahral slabo a Joe Hart si poradil aj s jeho dorážkou. Scolari, ktorý je po druhý raz v kariére trénerom Brazílie, priznal, že na penaltu bol inak určený Neymar.

"Dohodli sme, že pokutový kop bude zahrávať Neymar, ale ten si bol vtedy meniť chrániče alebo čo. Ronaldinho vzal loptu a nikto sa predsa hráča s takými skúsenosťami a takého kalibru nebude pýtať."

Pre Albion mala stredajšia výhra špeciálnu príchuť, pretože Anglicko vyhralo nad Brazíliou po 23 rokoch. Scolari si tak zapísal svoju prvú prehru počas druhého trénerského obdobia v národnom tíme.

"Už som si zvykol prehrávať prvý zápas, ale potom prídu víťazstvá a nakoniec triumfy v súťažiach," povedal Scolari, ktorý v roku 2001 tiež začal prehrou, ale nakoniec z toho bol piaty svetový primát pre Brazíliu. "Nie som sklamaný, ani smutný. Vždy, keď hráme proti silným mužstvám ako Anglicko, Francúzsko a Taliansko, tak sa zlepšujeme a napredujeme."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Anglicko zdolalo Brazíliu po 23 rokoch