Vo Zvolene zúria. Podkonického odchod bol nečakaný a neetický

Andrej Podkonický na lavičke HKM Zvolen.
Andrej Podkonický na lavičke HKM Zvolen. (Autor: TASR)
Sportnet|5. aug 2021 o 11:45

Ostro sa vyjadril aj prezident klubu Dušan Mráz.

ZVOLEN. Keď Slovan Bratislava v stredu oznámil angažovanie Andreja Podkonického ako asistenta hlavného trénera, mnohých to zaskočilo.

S rodným Zvolenom získal 43-ročný bývalý hokejista majstrovský titul a v júni prikývol na ponuku reprezentačného trénera tímu do 20 rokov. 

V novej sezóne tak bude pôsobiť na dvoch frontoch.

Vedenie HKM Zvolen jeho rozhodnutie odísť z materského do konkurenčného klubu nemilo prekvapilo, čo dokumentovali vydareniami na tímovom webe. 

"Tento jeho nečakaný krok je hrubým a neetickým porušením všetkých platných dohôd od človeka, ktorému sme ako odchovancovi a trénerovi, v ktorom sme videli veľký potenciál, vyšli v klube vždy v ústrety a vytvárali mu nadštandardné podmienky," uvádza sa v stanovisku klubu. 

Zaujímavosťou je, že Podkonický zmenil pôsobisko napriek tomu, že vo Zvolene mal platný kontrakt do konca nasledujúcej sezóny. 

Servítku pred ústa si nedával ani prezident klubu Dušan Mráz. 

"Toto sa v normálnej spoločnosti nerobí. Po úspešnej majstrovskej sezóne sme si s Andrejom podali ruky a dohodli sa na pokračovaní spolupráce.

Osobne mám obrovský morálny problém s tým, aby človek, ktorý takto porušuje zmluvy, stál na lavičke reprezentačného tímu," povedal.

Úradujúci slovenský hokejový šampión vyjadril sklamanie z konania Andreja Podkonického a cíti sa byť dotknutý. Dokonca nevylučuje ani podniknutie právnych krokov pre ochranu dobrého mena klubu. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Vo Zvolene zúria. Podkonického odchod bol nečakaný a neetický