Andrej Martin vyhral štrnásty zápas za sebou a v Samarkande postúpil do semifinále

Andrej Martin.
Andrej Martin. (Autor: TASR)
SITA|17. máj 2019 o 13:42

O finále zabojuje s Francúzom Moutetom.

SAMARKAND. Slovenský tenista Andrej Martin ako tretí nasadený hráč postúpil už do semifinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour v uzbeckom Samarkande, keď v piatkovom štvrťfinálovom dueli zdolal nasadenú deviatku Josého Hernándeza-Fernándeza z Dominikánskej republiky 6:4, 4:6, 6:2.

Obaja súperi sa stretli v súťažnom zápase tretíkrát, niekdajší 98. muž svetového rebríčka Martin sa tešil z druhého víťazstva.

V súboji o postup do finále preverí slovenského tenistu najvyššie nasadený Corentin Moutet z Francúzska.

Jediný doterajší vzájomný duel zvládol lepšie reprezentant SR, vlani vo štvrťfinále na podujatí ATP v ekvádorskom Quite zvíťazil 6:3, 6:4.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Bratislavy momentálne ťahá šnúru 14 víťazných zápasov, ktorá zahŕňa aj dva tituly z challengerových turnajov v kazašskom Šymkente a čínskom Nančangu.

Počas prvých troch mesiacoch prebiehajúcej sezóny sa A. Martinovi nedarilo, na konte mal 5 víťazstiev a 7 prehier. Po presune do Ázie sa jeho výsledky výrazne zlepšili, nastúpil do 17 duelov a iba raz odchádzal ako zdolaný.

Ak získa víťaznú trofej aj v uzbeckom Samarkande, prvýkrát v kariére uspeje vo dvojhre na troch turnajoch z kategórie ATP Challenger Tour v jednej sezóne.

Pred necelým mesiacom patrila zverencovi českého kouča Jana Hernycha Martinovi v renkingu ATP 255. priečka, v aktuálnom "online" poradí je už 154.

Turnaj ATP Challenger v Samarkande - dvojhra - štvrťfinále:

Andrej Martin (SR-3) - José Hernández-Fernández (Dom. rep.-9) 6:4, 4:6, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Andrej Martin vyhral štrnásty zápas za sebou a v Samarkande postúpil do semifinále