Andrej Martin je bez trénera. Grolmus povedie tureckého mladíka

(Autor: Twitter)
SITA|19. dec 2016 o 21:43

Pod dohľadom Miloslava Grolmusa sa slovenský tenista premiérovo dostal do najlepšej stovky rebríčka.

TRNAVA. Miloslav Grolmus už nie je trénerom slovenského tenistu Andreja Martina. Bude sa venovať tureckému juniorovi Ergimu Kirkinovi, novému členovi Empire Tennis Academy v Trnave.

"Zostali sme kamarátmi. Človek by sa mal vždy rozísť slušnou cestou - v práci aj vo vzťahu - a tým ukázať svoj charakter. Ďakujem, Andrej Martin, ešte raz za nezabudnuteľný rok," napísal Grolmus na facebooku.

Kooperácia tridsaťpäťročného piešťanského rodáka Grolmusa s dvadsaťsedemročným Bratislavčanom Martinom viedla k tejto sezóne k premiérovému prieniku do Top 100, konkrétne na 98. pozíciu.

Martin, momentálne 137. v singlovom renkingu, sa v júli prebojoval do finále na hlavnej profesionálnej úrovni na antuke v chorvátskom Umagu. Okrem toho bol v treťom kole parížskeho grandslamového Roland Garros aj OH v Riu de Janeiro.

Vo finále turnaja v Umagu Martin nestačil na Taliana Fabia Fogniniho.

Sedemnásťročný Kirkin figuruje na 43. priečke v tzv. kombinovanom juniorskom renkingu ITF. "Má čo zlepšovať. Považujem však za pozitívne, že nie je hotový hráč. Pôjdem s ním na všetky juniorské grandslamové turnaje a aj mužské podujatia kategórie ITF Futures," predznamenal Grolmus pre Tenisovy Svet.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Andrej Martin je bez trénera. Grolmus povedie tureckého mladíka